ŽUPANIJA / DUGA RESA

UZ DAN GRADA

Grad Duga Resa dodjeljuje godišnja javna gradska priznanja i nagrade - pogledajte tko su dobitnici

Grad Duga Resa dodjeljuje godišnja javna gradska priznanja i nagrade - pogledajte tko su dobitnici

Iako je prijedlog bio da se ove godine nagrada za životno djelo posthumno dodijeli književnici, prevoditeljici i urednici Ireni Lukšić, postoji drugi plan

Svečana sjednica Gradskog vijeća održava se danas, a ove godine jednoglasnom odlukom vijećnika, Povelja Grada Duge Rese s Plaketom pripast će voditeljici Službe korištenja voda u Hrvatskim vodama Gabrijeli Braun Jelašić, dipl.ing građevinarstva iz Zagreba koja je svojim zalaganjem doprinijela realizaciji brojnih višegodišnjih projekata na području Duge Rese vezanih za vodoopskrbu. 

Godišnje javno priznanje Grada dobivaju i dobrovoljni darivatelji krvi članovi dugoreškog DDK –a Marijan Špundak, Marijan Braje, Radivoje Jevtić i Arif Latić koji su svi krv dali više od stotinu puta, kao dobrovoljni darivatelji krvi u Gradskom društvu Crvenog križa aktivni su i dalje, a svojom plemenitošću tijekom proteklih godina spasili su brojne živote. Svi su i dobitnici predsjedničkog priznanja Odlikovanje „ Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinski“. Sad je došao red da im na njihovoj požrtvovnosti zahvali i njihova Duga Resa.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dobitnik ovogodišnje novčana nagrade u iznosu od 10 tisuća kuna je Branko Šteta koji se cijeli život isticao opće društveno korisnim aktivnostima, a najviše kao član Izviđačkog odreda Spider i DVD-a Duga Resa gdje se najviše istakao u radu s mladima, a za njih i s njima organizirao je i Glas mladih i disko večeri, dragovoljac je Domovinskog rata, a od nedavno i umirovljenik.  

Iako je prijedlog Gradske knjižnice Duga Resa bio da se ove godine nagrada za životno djelo posthumno dodijeli književnici, prevoditeljici i urednici Ireni Lukšić, Odbor za izbor i imenovanja zaključio je, obzirom da je Irena dobila godišnje javno priznanje 2010. godine, da dugoreška Knjižnica ubuduće nosi njeno ime. O ovom prijedlogu uskoro će se očitovati Odbor za imenovanje ulica i trgova. 


Reci što misliš!