ŽUPANIJA / DUGA RESA

dobro napreduje

Na budućem vodovodu Bukovlje Komunalno Duga Resa napravilo "prijelaz" preko Mrežnice na dubini od 12 metara

Na budućem vodovodu Bukovlje Komunalno Duga Resa  napravilo

Komunalno Duga Resa gradi vodovod koji će pitkom vodom opskrbljivati oko 350 mještana Gornjeg i Donjeg Bukovlja.

Na području Bukovlja u Općini Generalski Stol Komunalno Duga Resa gradi vodovod koji će pitkom vodom opskrbljivati oko 350 mještana Gornjeg i Donjeg Bukovlja. Radovi su počeli prije sedam mjeseci i do sada je glavni cjevovod ukupne dužine 9400 metara završen u cijelosti, a prema riječima direktora Komunalnog Ivana Klokočkog preostala je još izgradnja jedne pumpne stanice, šahtova i hidranata, a ovih dana izveden je i tzv. prijelaz preko Mrežnice.

- Prijelaz vodovoda preko rijeke Mrežnice izveden je postavljanjem dvije cijevi, jedna služi kao rezerva, na dno rijeke Mrežnice i to na dubini od 12 metara. Cijevi su postavljene na betonsku podlogu i potom stabilizirane s betonskim blokovima koji će ih i štititi od eventualnih oštećenja uslijed brzog protoka, visokih vodostaja i slično. Sada slijedi izgradnja oko 150 metara cjevovoda i spajanje s postojećim cjevovodom u Zvečaju, koji se napaja iz Završja u Netretiću. Potom se moraju provesti ispiranja, kontrola kvalitete i tlaka te izdavanje uporabne dozvole kako bi se korisnici mogli spojiti na vodovod – kaže Ivan Klokočki te pojašnjava kako trenutno još nisu osigurana sredstva od strane Hrvatskih voda za završetak, a izvođač Georad iz Zagreba je obavio niz radova stoga dok ne stigne novac, radovi neće stati, ali će usporiti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, Hrvatske vode prema svojim financijskim planovima sklopile su ugovor o financiranju ovog projekta u visini od 80 posto kroz vrijeme od 3 godine, a općina Generalski Stol osigurava preostalih 20 posto ukupne investicije koja iznosi oko 5 milijuna kuna.

Kako je vodovod Bukovlje prioritet Karlovačke županije i dio programa „407 za 047“ pokušat će se iznaći rješenje za što skoriji završetak ovog vodovoda, jer doista ovo područje zaslužuje da u 21. stoljeću napokon dobije pitku vodu, a završetak ovog vodovoda važan je i za nastavak projekta širenja vodovodne mreže prema općini Barilović.

Izdvojeno


Reci što misliš!