ŽUPANIJA / DUGA RESA

LJETO NA MREŽNICI

Ljeto na Mrežnici uz dugoreške Vodomare – ronjenje za sve generacije

Ljeto na Mrežnici uz dugoreške Vodomare – ronjenje za sve generacije

Program Ljeto na Mrežnici kojeg je osmislila i financijski podupire Turistička zajednica područja Četiri rijekeorganiziraju dugoreški Vodomari, a održat će se na kupalištu u Dugoj Resi, jer je „Otok ljubavi“ odustao od organizacije događanja. Što su pripremili Vodomari ispričao nam je voditelj Kluba Nikica Spudić. 

- Pripremili smo program probnog ronjenja koji se zove Discover scuba diving u kojem će osobe po prvi puta zaroniti s ronilačkom opremom. Prijavilo nam se 15 osoba i jučer smo s njima održali brifing, a kako je nas 6 instruktora sve ćemo odraditi danas. Naime, planirali smo da će se javiti više ljudi pa da ćemo zarone održavati subotu i nedjelju. Kako je ronjenje ekstreman sport, a osobito u ovo doba korone, moramo paziti da niz detalja i sve mora biti potkrepljeno pismenim suglasnostima – kaže Nikica Spudić dodajući kako su prijavljeni kandidati različitih životnih dobi.
Najmlađi kandidat koji je odlučio zaroniti i uživati u ljepotama Mrežnice ima tek 10 godina, a najstariji 44 godine. No, kako nam je ispričao Spudić, najzanimljivije , a pomalo i žalosno je da oko 70 posto kandidata uopće nisu Dugorešani, već ima osoba iz Ozlja, Karlovca, pa čak i jedan Francuz. 
Svi kandidati dobit će diplomu te mali znak pažnje dugoreških Vodomara.  

Izdvojeno


Reci što misliš!