ŽUPANIJA / DUGA RESA

NOVI PROJEKT

Bolnica u Dugoj Resi uskoro će u dogradnju - u planu zdravstveni turizam, proširenje kapaciteta otvara i nova radna mjesta

Bolnica u Dugoj Resi uskoro će u dogradnju - u planu zdravstveni turizam, proširenje kapaciteta otvara i nova radna mjesta
Bolnica u Dugoj Resi

Dogradnjom bolnice proširio bi se kapacitet broja kreveta, ali i nova radna mjesta. Otvara se i mogućnost za zdravstveni turizam

Specijalna bolnica za produženo liječenje u Dugoj Resi energetsku obnovu otpočela je u jesen prošle godine, pa iako je prema prvotnom planu već sve trebalo biti završeno, radovi su se zbog korona krize odužili.

Kako je najavila Vesna Hajsan Dolinar zamjenica župana Karlovačke županije, za nešto manje od tri tjedna u cijelosti će biti završen projekt energetske obnove ukupno vrijedan 10,44 milijun kuna. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Hajsan Dolinar je podsjetila kako je Karlovačka županija osim tog projekta sufinancirala izmjenu podova i tehničke uvjete i standard u posljednje tri godine u ovoj ustanovi, a ulaganje u dugorešku bolnicu nije ovim završeno. Naprotiv, već dogodine kreće se u nove izazove kojima bi Dugoreška bolnica trebala povećati kapacitete, ali i uvesti nove zdravstvene usluge. 

- Karlovačka županija donijela je odluku, u dogovoru sa Specijalnom bolnicom za produženo liječenje, da će već u proračunu za iduću godinu osigurati sredstva za njenu dogradnju. Poznato je kako tek oko 50 posto pacijenata čine stanovnici Karlovačke županije, a negdje oko 30 posto pacijenata dolazi iz Zagrebačke županije te njih oko 20 posto pristiže na liječenje iz ostalih županija, rekla je dožupanica.

Kako dugoreška bolnica trenutno raspolaže sa 160 bolesničkih postelja ima potreba za proširenje smještajnih kapaciteta za još pedesetak. Dogradnjom bolnice otvorila bi se radna mjesta za još oko 100 novih osoba. 

- U ovaj zahtjevan pothvat krenuti će se u novom financijskom razdoblju i pripremati dogradnju bolnice s bazenom i fizikalnom terapijom, kaže dožupanica Hajsan Dolinar te pojašnjava kako bi za Karlovačku županiju bolnica u Dugoj Resi bila i zdravstvena ustanova namijenjena za zdravstveni turizam. 

Izdvojeno


Reci što misliš!