ŽUPANIJA / DUGA RESA

EPIDEMIJA COVID-19

Korona stigla u dugoreški Dječji vrtić - ravnateljica pozitivna, u samoizolaciji pet djelatnika i vrtićka grupa u Generalskom Stolu

Korona stigla u dugoreški Dječji vrtić  - ravnateljica pozitivna, u samoizolaciji pet djelatnika i vrtićka grupa u Generalskom Stolu
foto arhiva KAportala

Nažalost, korona virus ne bira, ovog puta pozitivan nalaz stigao je ravnateljici dugoreškog Dječjeg vrtića Ani Božić, što je uznemirilo roditelje, jer naravno svi smo najviše zabrinuti za najmlađe.
 
Ravnateljica Božić ima blage simptome, a kontaktirala je na radnom mjestu s petero djelatnika koji su sad u samoizolaciji kao i grupa mališana iz Generalskog Stola, jer je bila u kontaktu s njihovom tetom.  

- Prve simptome osjetila sam u srijedu u vidu glavobolje i nekako čudno sam se osjećala. Nisam znala o čemu je riječ, pomislila sam možda sinusi s kojima i inače imam problema, ali predostrožnosti radi ostala sam kod kuće i odvojila se od ostatka obitelji. Drugi dan sam se osjećala bolje, ali sam imala glavobolju i osjećala sam umor, a tek narednog dana sam dobila temperaturu. Testirala sam se i pokazalo se da imam koronu, ispričala je za KAportal Ana Božić pojašnjavajući kako je u vrijeme korona pandemije doista najvažnije ponašati se odgovorno i ostati kod kuće ukoliko se osoba ne osjeća dobro bez obzira na prve simptome. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iako ravnateljica Božić ne zna točno gdje se zarazila, a epidemiolozi su, kako nam je ispričala, već pomislili da će morati zatvarati sve vrtićke objekte, zahvaljujući njenom odgovornom ponašanju, u ustanovi koja ima oko 400 mališana i 60 zaposlenika, rezultiralo je sa samo pet osoba u samoizolaciji. U objektu vrtića u Generalskom Stolu u izolaciji je radi predostrožnosti 11 mališana, jer je njihova teta razgovara s ravnateljicom Božić. 

Za sada nitko od osoba u samoizolaciji ne pokazuje znakove bolesti, iskreno se nadamo da će tako i ostati. 

Izdvojeno


Reci što misliš!