ŽUPANIJA / DUGA RESA

DO 10. LISTOPADA

Dječji tjedan u Dugoj Resi: Bogat i raznosvrstan program pod motom "Ljubav djeci prije svega"

Dječji tjedan u Dugoj Resi: Bogat i raznosvrstan program pod motom

Tijekom ovog tjedna želimo skrenuti pozornost na položaj, prava i potrebe djece u društvu, u našoj okolini, našem gradu

Ove godine od 5. do 10. listopada obilježava se Dječji tjedan. Pod motom "Ljubav djeci prije svega" u organizaciji DND Jozefina i Udruge za mlade Agora ovaj tjedan u Dugoj Resi posvećen je djeci, a organizatori su se pobrinuli za bogat program. 
Jučer, prvog dana, kiša ih je omela u službenom otvorenju Dječjeg tjedna koji se trebao održati u Amfiteatru, ali su zato mališani svoje planirane aktivnosti provodili u vrtićima. 

- Tijekom ovog tjedna želimo skrenuti pozornost na položaj, prava i potrebe djece u društvu, u našoj okolini, našem gradu, te dodatno potaknuti djecu da aktivno sudjeluju u kreiranju, provođenju i planiranju aktivnosti koje su namijenjene baš njima. Podržite nas u aktivnostima koje smo pripremili, jer veselimo se zajedničkim druženju – poručili su organizatori, koji su poslijepodnevno poboljšanje vremena iskoristili kako bi pripremili podlogu za oslikavanje zidića na gradskom kupalištu.
 
- Danas ujutro se družimo na sportskom terenu u aktivnosti "Pokreni se " na igralištu uz našu Mrežnicu i na kreativnom oslikavanju u Amfiteatru, a popodne na kreativnoj radionici "Gljive i šumski prijatelji" također u Amfiteatru. Pridružite nam se i zajedno sa svojim mališanima uživajte u programu i druženju, kaže nam Sanda Samovojska,  tajnica društva pojašnjavajući kako će se povodom zatvaranja Dječjeg tjedna 11. listopada održati i svečano otkrivanje murala na Trgu Svetog Jurja.
 
U programu sudjeluju dugoreške OŠ Vladimir Nazor i Ivan Goran Kovačić, Dječji vrtić Duga Resa i Potočić i street art umjetnik Leonard Lesić koji će održavati radionice izrade murala. Pogledajte detalje programa za cijeli tjedan.  

Izdvojeno


Reci što misliš!