ŽUPANIJA / DUGA RESA

KORONA UKRALA ADVENT

Zbog korone neće biti dugoreškog Adventa - zabavu će ipak Dugorešani imati na besplatnom klizalištu već od 28. studenog

Zbog korone neće biti dugoreškog Adventa - zabavu će ipak Dugorešani imati na besplatnom klizalištu već od 28. studenog

Turistička zajednica za građane ipak priprema jedno skromno novogodišnje iznenađenje

Obzirom na epidemiološku situaciju i sve veći broj zaraženih korona virusom dugoreškog Adventa ove godine neće biti, kao ni dočeka Nove godine. Svi oni koji su se veselili nastupu grupe Intrade i Tomislava Bralića morat će pričekati neka bolja vremena. No, za sve one koji vole led i klizanje, klizalište u Amfiteatru će ipak biti postavljeno.
 
- Klizalište ćemo otvoriti 28. studenog, ali za sada ne mogu točno kazati do kada će biti otvoreno. Naš je plan da bude otvoreno do 6. siječnja, naravno ako nam to okolnosti budu dozvoljavale. Klizalište kao klizaljke bit će besplatni kao i prošle godine. Naime, u trenutnoj situaciji obzirom na korona krizu, vrlo je teško išta planirati – kaže Ivan Puškarić direktor TZP Četiri rijeke te pojašnjava da će na klizalištu biti obvezne zaštitne maskice, a broj klizača ograničen, odnosno klizanje će biti organizirano prema preporukama i u dogovoru s epidemiolozima i Županijskim stožerom. 

Usprkos teškoj godini, TZP Četiri rijeke uspjela je odraditi gotovo 90 posto planiranih programa. Podsjetimo, godina je otpočela tradicionalnim obilježavanjem Vincekova, nastavljena on line utrkama Grin bike i Grin run. Uslijedio je Mini grin Fest i fantastičan nastup grupe Vatra na vodi, a najmlađi su uživali u Gradu napuhanaca.  Ljeto na Mrežnici organizirano je na nekoliko lokacija tijekom srpnja i kolovoza, a završeno je koncertom Neki to vole vruće. Ovaj mjesec održana je i popularna Gljivarska večer.
 
- Iako smo ostvarili gotovo 90 posto planiranog, zbog nemogućnosti da ispunimo tražene epidemiološke uvjete nažalost nismo održali program „Kud Dobrica bistra teče“ na Starom gradu Novigradu, zatim tradicionalne Antunovske dane u Općini Generalski Stol, „Jesen u Lešću“ , Kestenijada u Bosiljevu, a nije bilo ni proslave uoči Oluje u Općini Barilović. Općine su od nekih događanja osim zbog korone odustale i zbog pomanjkanja financijskih sredstava, kaže nam Ivan Puškarić dodajući kako TZP za građane ipak priprema jedno skromno novogodišnje iznenađenje, a detalje ćemo saznati uskoro. 

Izdvojeno


Reci što misliš!