ŽUPANIJA / DUGA RESA

NA SVE TREBA MISLITI

Proračun Duge Rese za 2021. predvidio i promjenu urbane vizure grada, no i sredstva za saniranje šteta od nepogoda

Proračun Duge Rese za 2021. predvidio i promjenu urbane vizure grada, no i sredstva za saniranje šteta od nepogoda

Osigurana sredstva za saniranje šteta a donijeta i odluka o mjerama pomoći lokalnom gospodarstvu uslijed koronakrize

Grad Duga Resa je u novu, 2021. godinu ušla s proračunom u visini od 46,6 milijuna kuna. Izglasan je, podsjetimo, na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća održanoj u "pandemijskim uvjetima", putem video konferencije.
  
- Da je prijedlog proračuna unatoč svim realnim postojećim i očekivanim financijskim poteškoćama, kao i izvjesnom skorom rebalansu istog, ipak, razvojan, socijalan i ekonomičan potvrđuje činjenica da na njega nije bilo amandmana, kažu u dugoreškoj gradskoj upravi. 

Naime, doneseni proračun predviđa promjenu urbane vizure grada u smislu nastavka uređenja zone gradskog Amfiteatra, odnosno Parka Dr. F. Tuđmana s izgradnjom Društveno kulturnog centra i Regionalnog jedinstvenog stolnoteniskog centra u ovom dijelu Europe. Početak provedbe aglomeracije koja započinje s Gornjim i Donjim Mrzlim Poljem kao i u užem centru grada, od Crkve svetog Antuna Padovanskog do stranice za Tehnički pregled uključujući sve do naselja Inzl. Zatim energetsku obnovu vrtića u Kasaru, uređenje parkova, parkirnih mjesta i mjesnih odbora na području Grada, modernizaciju cjelokupne javne rasvjete led rasvjetnim tijelima na području cijelog grada pa i u onim naseljima koja do sada nisu imala javnu rasvjetu. Nastavak radova na odvodnji u Svetom Petru i Šeketinom Brdu sa spojem prema Trešnjevci te nakon toga i završetak radova na odvodnji u naselju Varoš. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uz „standardna“ davanja građanima iz gradskog Socijalnog programa, nastavlja se financirati produženi boravak djece u školama, uredit će se gradski prostor za mlade koji će mladi moći koristiti za svoje aktivnosti i okupljanja kao i uređenje novog poligona za djecu na otvorenom. 

Uz već potvrđen uspješan gradski projekt HITRO, Grad se još ozbiljnije nastavlja baviti projektnim aktivnostima financiranim europskim sredstvima, stoga su u Proračunu osigurana i sredstva za početak rada gradske ustanove INOVE-DR za poticanje razvoja gospodarstva, poduzetništva i inovacija koja će raditi kao potporna institucija svim gospodarstvenicima na dobivanju nacionalnih i europskih nepovratnih sredstava.
 
- Želimo također naglasiti da je krajem ove godine u cijelosti renoviran prostor male i velike Gradske vijećnice,  prostorije zgrade gradske uprave i gradske ustanove Pučko otvoreno učilište, a koje su bile uništene olujnim nevremenom u mjesecu kolovozu, nažalost u vremenima koja su nas zatekla neophodno moraju usmjeriti i za saniranje svih šteta nastalih uslijed nepogoda koje su se dogodile i još se događaju.

Tako su iz ovogodišnjeg proračuna izdvojena sredstva za saniranje šteta na krovovima stambenih objekata građana Duge Rese, a po drugi put ove godine donijeta je i odluka o mjerama pomoći lokalnom gospodarstvu i stanovništvu za ublažavanje posljedica izazvanih bolešću COVID-19.

Ovom odlukom ponovno se predviđaju se oslobođenja od plaćanja komunalne naknade za sve poslovne subjekte koji obavljaju djelatnosti čiji je rad zabranjen odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite, predviđaju se oslobođenja od plaćanja određenih javnih usluga dok se korisnicima usluga Dječjeg vrtića predviđaju oslobođenja od plaćanja cijene vrtića u cijelosti ili u iznosu od 50 posto ovisno o vremenu izolacije ili samoizolacije djelatnika vrtića, vrtićke grupe i slično.

Izdvojeno


Reci što misliš!