ŽUPANIJA / DUGA RESA

GRADSKE TVRTKE

Dugoreška Čistoća i Komunalno djeluju u zajedničkom skučenom i neuređenom prostoru, gradonačelnik najavio: Kupit ćemo zemljište i preseliti Čistoću

Dugoreška Čistoća i Komunalno djeluju u zajedničkom skučenom i neuređenom prostoru, gradonačelnik najavio: Kupit ćemo zemljište i preseliti Čistoću

Komunalno se usmjerilo na sanaciju vodovoda, smanjenje gubitaka i niz drugih važnih projekata, rekao je gradonačelnik Duge Rese Tomislav Boljar.

Godinama na istoj lokaciji i adresi Kolodvorska 1 djeluju dvije dugoreške gradske tvrtke Čistoća i Komunalno. Zajednički prostor s vremenom je postao pretijesan za smještaj različitih vozila i opreme, a nije ni uređen. U nekoliko navrata gradski vijećnici ukazali su na ovaj problem i tražili da se riješi.

- Već dugo nastojim srediti ovaj prostor, ali nažalost za sada bezuspješno. Naime, najjednostavnije je izdvojiti 200 tisuća kuna i asfaltirati dvorište, ali to za mene nije rješenje. Mi ovdje imamo jedan wc za 70 radnika. Prostori koji postoje nisu odgovarajući, u spremiste primjerice ne može ući Voma, već iznajmljujemo garaže po gradu kako bismo je spremili, obzirom da ne smije biti na temperaturi nižoj od nule. Imam ured bez prozora, a veliki monitor od dva metra za upravljački sustav stoji već godinu dana, jer nemam zid na koji bih ga mogao postaviti. Naši djelatnici su stalno u šahtovima i blatu, a nemaju ni jedan tuš da se operu kad završe s poslom. Zato sam kazao gradonačelniku neka riješi imovinske odnose, da mi znamo što je naše i sredit ćemo sve kako treba, rekao je direktor Komunalnog Ivan Klokočki te dodao kako je do sada ostvario sve što je planirao i ovo mu je zapravo zadnja još uvijek neostvarena želja. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Istovjetna situacija što se tiče prostornih ograničenja je i u Čistoći. Oni također sve svoje kamione i opremu koje ne mogu smjestiti na ovoj lokaciji odvoze u druge iznajmljene prostore, a s djelatnicima Komunalnog dijele garderobu i druge zajedničke prostorije.  

- Prostor dvorišta tvrtki Čistoća i Komunalno nije problem urediti, no činjenica je da one u ovom prostoru ne mogu dugoročno zajedno funkcionirati, jer je on premali. Bitnije nam je bilo kupiti, obnoviti i modernizirati vozni park i opremu Čistoći da se građanima može ponuditi bolja usluga. Komunalno se usmjerilo na sanaciju vodovoda, smanjenje gubitaka i niz drugih važnih projekata, rekao je gradonačelnik Duge Rese Tomislav Boljar.

Smatra da su na tragu rješenja, te je predstavio i plan.

- Želimo kupnjom zemljišta na drugoj lokaciji riješiti Čistoću i konkretno pregovaramo oko dvije moguće lokacije, a Komunalno bi ostalo na navedenoj lokaciji i sredilo potom zgradu, rekao je Boljar i dodao kako će nastojati tijekom ove godine ipak urediti barem dvorište. 

Izdvojeno


Reci što misliš!