ŽUPANIJA / DUGA RESA

svečanost

Najsportaši Duge Rese u 2020.: Stolnotenisačica Andrea Pavlović i strijelac Tvrtko Vrcić - Streljački klub Duga Resa najbolja sportska udruga

Najsportaši Duge Rese u 2020.: Stolnotenisačica Andrea Pavlović i strijelac Tvrtko Vrcić - Streljački klub Duga Resa najbolja sportska udruga

U ovoj godini bit će više sredstava za sport, krenut će se u realizaciju Regionalnog stolnoteniskog centra, a počela je i izgradnja sportske dvorane pri školi Ivan Goran Kovačić

 

Športska zajednica Duge Rese prva je u Županiji ove godine organizirala proglašenje najuspješnijih sportaša i klubova za 2020. godinu. Po treći puta titula najuspješnije dugoreške sportašice pripala je stolnotenisačici Andrei Pavlović, a najuspješniji sportaš je strijelac Tvrtko Vrcić.  Streljački klub Duga Resa najuspješnija je sportska udruga, dok je ove godine 2. mjesto pripalo stolnoteniskom klubu Aquaestil, a treću poziciju dijele Stolnoteniski klub Duga Resa i NK Duga Resa 1929.

- Usprkos tome što je prošlu godinu obilježila korona kriza naši sportaši ostvarili su zavidne rezultate. Imamo prvaka u streljaštvu i momčadski i pojedinačno, prvakinju Hrvatske u stolnom tenisu, a stolnoteniski klub je u prvoj ligi, NK Duga Resa prvak je 1. Županijske lige. U ovoj godini dogovorili smo s Gradom povećanje sredstava za sport, krenut će se u realizaciju Regionalnog stolnoteniskog centra, a počela je i izgradnja sportske dvorane pri školi Ivan Goran Kovačić. Svima nagrađenima želim puno sportskih uspjeha i u ovoj godini – kazao je Marko Benić predsjednik Športske zajednice Duge Rese.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Andrea Pavlović je igračica seniorske ekipe i već nekoliko sezona nositeljica igre STK Aquaestil  u Hrvatskoj stolnoteniskoj Premier ligi. Pojedinačna je seniorska prvakinja Hrvatske, a na svjetskoj rang listi U-21 Andrea se nalazi na sedamnaestom mjestu. Drugo plasirana je Tea Trupković iz Taekwondo kluba Duga Resa, a treće plasirana je Marina Nikić odbojkašica „Plavog zmaja“.

Osim što je Streljački klub najuspješnija udruga, ove godine ima i najuspješnijeg dugoreškog sportaša Tvrtka Vrcića, koji je prošle godine na državnim prvenstvima osvojio pregršt medalja. Tvrtko je član reprezentacije i nositelj III. Kategorije sportaša pri Hrvatskom olimpijskom odboru. Drugo mjesto među najboljim sportašima pripalo je Marko Belaviću članu Nogometnog kluba Duga Resa 1929, a treće su podijelili Antonio Špehar košarkaš KK Duga Resa i Dominik Aršulić iz Taekwondo kluba.

Jedan od Hrvatskih olimpijaca Petar Mihalić član Streljačkog kluba invalidnih osoba Duga Resa proglašen je najuspješnijim sportašem s invaliditetom.

- Tradicionalno 29. puta dodjeljujemo nagrade za sportske uspjehe. Stoga želim da se ova tradicija nastavi i dalje bez obzira na sve poteškoće s kojima smo suočeni. Protekla je godina doista bila izazovna, ali idemo optimistično, a sportaši su ti koji se najbolje prilagođavaju svim izazovima – kazala je dogradonačelnica Katarina Srakočić te čestitala svim nagrađenima na ostvarenim uspjesima kao i klubovima na jubilejima, jer oni su potvrda sportske tradicije našeg grada.

Taekwondo klub Duga Resa, kao što smo nedavno i pisali, u prošloj je godini obilježio 40 godina uspješnog djelovanja, a još veći jubilej 60 godina postojanja obilježio je Nogometni klub „Mrežnica“ Zvečaj za što su njihovim voditeljima Nikoli Caru i Damiru Radinoviću uručene jubilarne nagrade.

- Vjerujemo da će do kraja prvog kvartala popustiti epidemiološke mjere te da će ova godina što se tiče bavljenja sportom biti puno bolja nego protekla. Zajednica športova nedavno je potpisala s Karlovačkom županijom ugovor u iznosu od 1,1 milijuna kuna, a nadamo se i većem iznosu nakon rebalansa. Do sredine veljače bit će poznato tko će dobiti koliko novca kroz programe, a od 93 kluba njih 89 zadovoljili su sve uvjete – rekao je Želimir Feitl predsjednik Zajednice športova Karlovačke županije te također čestitao svima nagrađenima i najavio kako će početkom veljače Karlovac proglasiti svoje najuspješnije sportaše i udruge.

Pogledajte FOTO GALERIJU...

 

Izdvojeno


Reci što misliš!