ŽUPANIJA / DUGA RESA

prekogranična suradnja

Završnom konferencijom okončan uspješni projekt "Hitro", koji su Grad Duga Resa i vatrogasci odradili s kolegama iz slovenskog Črnomlja

Završnom konferencijom okončan uspješni projekt

Održana je završna novinarska konferencija projekta HITRO - Zajednički prekogranični operativni tim zaštite i spašavanja koji se provodi u sklopu programa suradnje INTERREG Slovenija-Hrvatska 2014.-2020. na kojoj su predstavljene aktivnosti i rezultati projekta.

Govornici su bili gradonačelnik Grada Duge Rese Tomislav Boljar, župan Opčine Črnomelj Andrej Kavšek, zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Duga Resa Boris Škrtić, zapovjednik Gasilske zveze Črnomelj Jože Vrščaj i članovi projektnog tima HITRO Jože Weiss iz Opčine Črnomelj i Mihael Dujam iz Grada Duge Rese.
Konferencija je zbog mjera suzbijanja pandemije COVID-19 održana u digitalnom formatu te njen tijek možete pogledati na ovom linku, javili su iz Grada Duge Rese.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetimo, projekt je ukupno vrijedan 808.000 eura pri čemu je 85 posto novca osigurano iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a uz Grad Dugu Resu sufinanciran je i od strane Razvojnog fonda Karlovačke županije i Ureda Vlade RH. Izabran je kao treći najbolji u Europskoj uniji.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!