ŽUPANIJA / DUGA RESA

NOVI SADRŽAJI

Duga Resa kreće u gradnju novog sportskog poligona za bicikle, romobile, role i skate - "pumptrack" igralište u MO Trešnjevka

Duga Resa kreće u gradnju novog sportskog poligona za bicikle, romobile, role i skate -
foto ilustracija - Pixabay.com

Oblik pumptracka omogućuje zabavnu, ali i sigurnu sportsku aktivnost na površini koja može biti manja od košarkaškog terena.

Grad Duga Resa odlučio je izgraditi jedno novo sportsko igralište koje će biti pogodno za sve generacije, no zasigurno će njime najviše biti oduševljeni tinejdžeri. Riječ je o „Pumptrack“ igralištu koje će se graditi u najvećem dugoreškom Mjesnom odboru Trešnjevka i to na lokaciji nedaleko od postojećeg asfaltiranog igrališta.
 
- Pokrenuli smo postupak za izbor izvođača radova koje je otvoren do 9.veljače, a u projektnom zadatku zatražili smo da izvođač treba projektirati i promovirati Pumptrack poligon . Objekt će se nalaziti na području centra Duge Rese, na katastarskoj čestici 1932/1 k.o. Duga Resa 2 u vlasništvu Grada Duge Rese, u blizini postojećeg sportskog igrališta i postojećeg dječjeg igrališta  tako da se može smatrati dopunom i proširenjem sportsko rekreacijske zone u centru grada. Budući da su pumptrack poligoni pogodni za tako širok krug korisnika i cijelu obitelj, oni nisu samo sportski objekt, već i postaju mjesto susreta lokalne zajednice, rekao je za KAportal gradski pročelnik Mladen Rakočević te pojašnjava kako je riječ o novoj vrsti igrališta gdje je neprekidna petlja ravnina i uzvisina po kojoj se može voziti i bez pedaliranja. 

Oblik pumptracka omogućuje zabavnu, ali i sigurnu sportsku aktivnost na površini koja može biti manja od košarkaškog terena. Asfaltni pumptrackovi pogodni su za sve veličine bicikala, skateboardova, koturaljki, romobila i slično. Na pump stazi se mogu voziti biciklisti svake životne dobi i tehničke spremnosti. Umjesto pedaliranjem ili odgurivanjem, korisnici se na pumptracku pokreću mijenjanjem položaja svojih tijela gore - dolje. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovaj inovativan princip kretanja čini pumptrack atraktivnim i drugačijim od svih sličnih igrališta i sportskih terena. Za razliku od zemaljskih poligona, ne zahtijevaju veliko održavanje i otporni su na sve vremenske uvjete zbog čega popularnost asfaltnih pumptrack poligona neprestano raste. Poligon pump staze sastoji se od asfaltnog dijela i zelene površine, a razlika u visini između najniže i najviše točke iznosi oko 1 metar. 

- Planiramo napraviti pump igralište koje će biti veličine oko 700 četvornih metara, a za ovu namjenu izdvojit ćemo oko 400 tisuća kuna. Dio ovog novca je iz sredstava od plaće koje se odrekla dogradonačelnice Katarine Srakočić, a preostala sredstva osigurat će Grad. Naravno u svijetu i Americi postoje, jako velika takva igrališta, no mi ćemo napraviti u skladu s našim mogućnostima. Prvo takvo igralište,  koje smo obišli i razgledali, izgrađeno je u Gradu Sveta Nedelja prošle godine, a planira ga napraviti i Grad Velika Gorica i još neke druge lokalne uprave, ispričao je pročelnik Rakočević te dodao kako bi se jednog dana u budućnosti mogla osnovati i neka takmičarska liga. 

Izdvojeno


Reci što misliš!