ŽUPANIJA / DUGA RESA

PRIJATELJSTVO GRADOVA

Potpisana povelja o prijateljstvu između Grada Duge Rese i Grada Ljubuškog u susjednoj Bosni i Hercegovini

Potpisana povelja o prijateljstvu između Grada Duge Rese i Grada Ljubuškog u susjednoj Bosni i Hercegovini

Potpisnici izrazili spremnost da dugogodišnju kulturnu suradnju prošire i na turizam te druge grane gospodarstva

Gradonačelnik Duge Rese Tomislav Boljar i gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić, potpisali su Povelju o prijateljstvu gradova dvaju gradova. 

Prijateljstvo između Duge Rese i Ljubuškog iz susjedne Bosne i Hercegovine traje već 17 godina, a započelo je suradnjom kulturno umjetničkih društava, da bi se potom nastavilo i međusobnim posjetima kako folkloraša tako i predstavnika dvaju gradova. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetimo, Gradska vijeća Grada Ljubuškog i Grada Duge Rese sredinom prošle godine donijela su odluke o prijateljstvu i suradnji dvaju gradova no zbog epidemije COVID-19 nije se moglo pristupiti svečanom potpisivanju Povelje o prijateljstvu. Kako su epidemiološke mjere malo popustile povelja je sada i službeno potpisana.

Prilikom potpisivanja povelje Tomislav Boljar i Vedran Markotić izrazili su spremnost da dugogodišnju kulturnu suradnju prošire i na turizam te druge grane gospodarstva međusobnim povezivanjem udruga, turističkih zajednica, zajedničkim nastupima na sajmovima, razmjenom učenika te suradnjom turističkih poduzetnika. 

Izdvojeno


Reci što misliš!