ŽUPANIJA / DUGA RESA

NA REDU POVJERENSTVO

Posljedice potresa: Na području Duge Rese 119 oštećenih objekata, a štete prema prijavama oko 8 milijuna kuna

Posljedice potresa: Na području Duge Rese 119 oštećenih objekata, a štete prema prijavama oko 8 milijuna kuna

Zgrada u Kasaru jedina je dobila crvenu naljepnicu

Iako potres koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju nije bio tako razoran na području Grada Duge Rese, procijenjene prijavljene štete su prilično velike zbog čega je proglašena i elementarna nepogoda. Pročelnica Odjela gospodarstva Kristina Luketić kaže kako Gradska uprava provodi postupak sukladno Zakonu o ublažavanju i uklanjanju posljedica elementarnih nepogoda, a tijekom 2019. godine je osnovano i Povjerenstvo koje je sad dopunjeno novim stručnim ljudima.

- Postupak prijave i unosa svih oštećenih objekata je dovršen. Ukupno je prijavljeno 119 objekata, a procijenjena šteta po prijavi za područje Grada Duge Rese iznosi oko 8 milijuna kuna. Sada slijedi sastanak Povjerenstva, a daljnji postupak je izići na teren i izvršiti procjenu štete sukladno zakonu. Potom slijedi prijava šteta Karlovačkoj županiji, odnosno državi – ističe pročelnica Luketić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vezano za štete na zgradama u Kasaru, također je sve uneseno u obrasce te da se radi na izvršenju procijene. Stanari i vlasnici stanova u zgradi u Kasaru 2 koja je jedina dobila crvenu naljepnicu, su zbrinuli, neki u hotel Frankopan, a neki privatno.

- Država će im platiti smještaj, jer nemamo stanova na raspolaganju. Zato ponovno tražimo sastanak s Ministarstvom, kako bismo što prije dobili državne stanove, koje bismo im mogli ponuditi za smještaj – zaključila je gradska pročelnica Kristina Luketić.


 

Izdvojeno


Reci što misliš!