ŽUPANIJA / DUGA RESA

INVESTICIJA

Otvoreno Reciklažno dvorište vrijedno 2,5 milijuna kuna – Dugorešani od danas mogu besplatno odlagati 40 –tak vrsta otpada

Otvoreno Reciklažno dvorište vrijedno 2,5 milijuna kuna – Dugorešani od danas mogu besplatno odlagati 40 –tak vrsta otpada

U protekle dvije godine Grad i Čistoća su uložili oko 6,7 milijuna kuna u sustav za odvojeno prikupljanje otpada

Grad Duga Resa danas je i službeno građanima na raspolaganje stavio novoizgrađeno reciklažno dvorište ukupno vrijedno oko 2,5 milijuna kuna. Prvih tisuću Dugorešana koji posjete dvorište na poklon će dobiti reciklabilnu platnenu vrećicu, čiji izgled su osmisli učenici OŠ Vladimir Nazor.
Reciklažno dvorište nalazi se na Trgu svetog Jurja, a do njega sada vodi i nova cesta.

- Radosna sam što naše reciklažno dvorište počinje s radom kao dio jedne lijepe priče, a odnosi se na kompletan sustav gospodarenja otpadom. Početkom godine počeli smo s odvajanjem otpada na kućnom pragu i doista mogu pohvaliti građane, jer odvojena plastika povećala nam se za četiri puta, a papir za dva puta u odnosu na prošlu godinu. Vjerujem da će rezultati s odvajanjem otpada biti još bolji sada kad je proradilo reciklažno dvorište u kojem će se moći besplatno odložiti 40- tak vrsta različitog otpada – kazala je direktorica dugoreške Čistoće Josipa Škrtić Pucarević te istaknula kako će u srpnju stići i novi dvokomorni kamion vrijedan oko 2,2 milijuna kuna, a financirat će se iz sredstava EU u visini od 85 posto dok će preostali novac osigurati Čistoća.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovim kamionom u jednom obilasku moći će se prikupljati dvije frakcije otpada što će smanjiti troškove i olakšati prikupljanje otpada na kućnom pragu.

Grad Duga Resa, istaknuo je dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar, nastavlja s dobrim primjerima povlačenja sredstava iz EU fondova te podsjetio na u Europi prepoznat projekt HITRO, zatim „Delfin“ vrijedan 2 milijuna eura koji je u provedbi, a tu je i sufinanciranje reciklažnog dvorišta koje je također sufinancirano s 85 posto europskog novca.

-  U protekle dvije godine Grad i Čistoća su uložili oko 6,7 milijuna kuna u sustav za odvojeno prikupljanje otpada. Tim novcem već su nabavljena dva kamiona, a uskoro dolazi i treći. Bit ćemo i dalje uporni u prikupljanju novca na ovaj način. Zahvaljujem i predstavnici Ministarstva gospodarstva, načelnici sektora za EU fondove Anamariji Šopron Bognar, što su prepoznali i podržali naše projekte – kazao je Tomislav Boljar te čestitajući  Međunarodni dan žena svim ženama, okupljenim pripadnicama podijelio crvene ruže.

 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!