ŽUPANIJA / DUGA RESA

NOVO PROZIVANJE

Predizborni sukob se nastavlja! HDZ-ov predsjednik MO Zvečaj odgovara gradonačelniku Boljaru: Oklevetali ste mene ali i moje sumještane

Predizborni sukob se nastavlja! HDZ-ov predsjednik MO Zvečaj odgovara gradonačelniku Boljaru: Oklevetali ste mene ali i moje sumještane

Svašta ste već obećali i naravno niste ispunili, zaboravili ste na žalost na građane Duge Rese s područja Mjesnog odbora Zvečaj, a ne Zvečajce kako ih nazivate, piše Mataković.

Nastavlja se sukob između gradonačelnika Duge Rese, HSS-ovca Tomislava Boljara i Mladena Matakovića, predsjednika Mjesnog odbora Zvečaj iz redova HDZ-a.

Na Matakovićevo prozivanje gradske uprave zbog komunalnih problema u njegovom Mjesnom odboru za koje tvrdi da ih gradska uprava ne rješava, oglasio se Boljar te mu odgovorio uz zaključak "ostavi se politike i uhvati posla". Više o tome možete pročitati ovdje...

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nije trebalo dugo čekati da se ponovo javi Mataković smatrajući da si je Boljar ovim istupom zabio autogol te ga optužio da iznosi neistine. 

Odgovor prenosimo u cijelosti...

Ponukani stalnim pritiskom mještana sa prostora sela Donjeg Zvečaja, Zvečaja, Novog Brda i Grganjice da Grad Duga Resa riješi dugogodišnje probleme koji ih tište i to završetak nadstrešnice kod mrtvačnice u D.Zvečaju, dovođenje vode za mještane Grganjice, nogostupa za školsku djecu i mještane uz glavnu prometnicu, igrališta kraj škole u Donjem Zvečaju, neasfaltiranih puteva, nepostojeće javne rasvjete uz glavnu prometnicu od željezničke stanice do skretanja za Lipu, te osiguranje vlastitog prostora za rad Mjesnog odbora i sastanke mještana, pozvali smo medije da te probleme obznane javnosti.

Naš gradonačelnik kao najodgovornija osoba, pogođen tom našom inicijativom ubrzo je odreagirao na vrlo agresivan način koji nije prihvatljiv za funkciju koju obnaša, a u svom dobro poznatom stilu „napad je najbolja obrana“. Na taj način oklevetao je osobno mene, ali i sve mještane Zvečaja. 

No, za dobar napad trebaju pravi napadači, ne oni koji daju autogolove kao što je ovim svojim postupkom učinio gradonačelnik:

• Prvo nije nam pomogao osigurati prostor gdje možemo raditi niti nam pomogao u tome, mada navodi da su oni iz Grada Duge Rese to učinili nakon što smo izmješteni iz prijašnjeg prostora u prostor koji opet nije naš, a tužno je reći da je to prostor od 12 kvadrata, bez prave rasvjete, bez WC-a, zidova mokrih i oštećenih od stalnog prokišnjavanja, šupljeg poda i laiku jasne statičke nesigurnosti. Sam gradonačelnik sigurno nije to ni pogledao, a stanje je poražavajuće i svako ulaganje u adaptaciju i popravak tog tuđeg prostora je potpuno nerazumo.

 • Spočitava mi neaktivnost u radu, a prisiljeni smo sastanke održavati u kafićima, pa možda je to i intencija da se u gostionicama ugovaraju poslovi i da kažem provodi politika. Ja ne želim tako raditi i za to nemam vremena kao neki jer, naslijedio sam obrt od pokojnog oca i pomažem svojim mještanima i šire u otklanjanju specifičnih kvarova za njihove strojeve i sl. Bilo bi bolje da gradonačelnik više aktivnosti vodi u smjeru rasterećenja obrtnika i gospodarstvenika u onom dijelu koji može sa svoje razine i privuče neke da se oformi poslovna zona stvore uvjeti za bolje zaposlenje i kvalitetnije popuni proračun na dobrobit svih nas. Ovdje moram spomenuti da sam osobno povukao 170.000,00 kn EU sredstava za unaprjeđenje i razvoj vlastitog obrta.

• Podučava me da ne znam nadležnosti grada i županije, no vidim da gradonačelniku nije jasno kojim putem idu zahtjevi, pa ako je gradonačelnik očekuje se da dogovori sa županijom potrebne poslove za svaki Mjesni odbor, no jasno je da za to nije sposoban niti zainteresiran. Ne zanimaju ga baš svi Mjesni odbori jednako, što je jasno svakome tko prati njegov „rad“ i prikupljanje glasova pred izbore. Jasno je da je cesta uz koju treba nogostup županijske razine i mogli smo ići direktno zahtjevom prema Karlovačkoj županiji, pa bi vjerojatno i dobili pomoć, jer Karlovačka županija je gradu Dugoj Resi svojom izdašnom potporom pomogla realizaciju niza projekata, zadnje most na rijeci Mrežnici u Zvečaju u koji je uloženo 10 milijuna kuna i gdje je aktivnost pokazala Općina Generalski Stol sa mještanima Bukovlja. 

• Siguran sam da Karlovačka županija nije gradonačelnika podučavala da ne traži pomoć u „Samoboru“ kako mene gradonačelnik upućuje da se problemi ne rješavaju u „FINI“ što opet sve govori o njemu.

• Žalosno je da selo Grganjica udaljeno cca 7 km od centra Duga Rese u današnje vrijeme nema vodu za mještane, a grad je vlasnik Komunalnog poduzeća koje vrši distribuciju vode.

• Pozdravljamo inicijativu grada oko Studije analize za odabir optimalnog sustava  odvodnje i pročišćavanje otpadnih voda na području naselja Osor, ali se pribojavamo da od Studije do realizacije ne protekne opet desetljeće kao u slučaju dosadašnjih nerealiziranih zahtjeva. 

- Zaključno gradonačelniče da ponovim, zabili ste si autogol iznoseći neistine, javno ste me oklevetali, a time i moje sumještane i nadam se da ste svjesni posljedica. Zadnjih 10 godina pišemo iste zahtjeve, pa dosta je više. Svašta ste već obećali i naravno niste ispunili, zaboravili ste na žalost na građane Duge Rese s područja Mjesnog odbora Zvečaj, a ne Zvečajce kako ih nazivate, piše Mataković. 

Izdvojeno


Reci što misliš!