ŽUPANIJA / DUGA RESA

EU PROJEKT

Dugoreški DelFin "otvorio" tvrtku i nova radna mjesta, ovog proljeća i otvorenje lokalnog inkubatora

Dugoreški DelFin

Projektu Interreg DelFin cilj je promovirati društveno poduzetništvo u ruralnim regijama Europske unije

- Vjerujemo da u Karlovačkoj županiji postoji pregršt poslovnih ideja s društvenim učinkom čak i kad sami poduzetnici nisu toga svjesni. Veseli nas što ovog proljeća otvaramo svoj dugoočekivani lokalni inkubator u Dugoj Resi. Nadamo se da će svi koji imaju potrebu za podrškom prilikom razvoja ili poboljšanja svojih poslovnih ideja u inkubatoru tu podršku i ostvariti , kazala je Ana Dropulić na završnoj radionici pilot projekta u sklopu Interreg DelFin.

Cilj mu je promovirati društveno poduzetništvo u ruralnim regijama Europske unije, a na prvom druženju uživo u zadnjih godinu dana, u Gradskoj vijećnici Duga Resa, prezentirana su iskustva jedanaest lokalnih društvenih poduzetnika - polaznika projektnog pilot programa za potporu društvenom poduzetništvu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iako je zbog epidemiološke situacije u zadnjih godinu dana bio onemogućen neposredan rad mapiranja društvenih poduzetnika u Karlovačkoj županiji, tijekom projekta zaposlene su četiri nove osobe i pokrenuta je nova tvrtka. Poslovna ideja kojom se uz profit ostvaruje i pozitivni društveni utjecaj, bio je jedini kriterij odabira polaznika za program potpore. Polaznike se kroz edukacije nastojalo osnažiti kako da svoju poduzetničku ideju pretvore u poslovni model koji će potom uspješno realizirati na tržištu.

- Teško da bih mogla sama financirati ili naučiti sve ono što mi je omogućilo sudjelovanje u ovom projektu. Osim stečenog znanja, zahvalna sam i na umrežavanju i razmijeni iskustava, zaključila je jedna od polaznica.

U prethodnoj fazi projekta održani su brojni treninzi, mentorstva, edukacije o pokretanju crowdfunding kampanje, te razvijeni alati podrške koje društveni poduzetnici mogu primijeniti u svojoj sredini.

U narednim fazama Interreg DelFin projekta predviđeno je održavanje seminara za jačanje kapaciteta zaposlenih u lokalnoj upravi i suradnja s nacionalnim financijskim institucijama.

- U Dugoj Resi težimo stvarati društvo znanja te poticati ideju cjeloživotnog učenja koje nije samo ideja nego i nužna potreba. Projekt DelFin se pokazao kao odlična prilika da postojeći poduzetnici steknu neka nova znanja, a istovremeno da se i odvaže potpuni početnici u poduzetničkom svijetu. Projekt je tako pratio trendove što se tiče edukacije poduzetnika i njihovo sazrijevanja, izjavio je Tomislav Boljar, gradonačelnik Duge Rese.

Najavljena je i dvodnevna Impact konferencija koja će se održati 27. i 28. travnja, od 10 do 14 sati, u online izdanju. Poslužit će kao odlična prilika za umrežavanja dionika koji zagovaraju i vjeruju da ekonomija 21. stoljeća mora promišljati i o utjecajima na zajednicu u kojoj djeluje. Konferenciji se može priključiti registracijom na www.impactconference.net.

Izdvojeno


Reci što misliš!