ŽUPANIJA / DUGA RESA

PROLJETNA ZIMA

Par bijelih roda petu godinu zaredom vratio se u Belaviće - Za sada dobro podnose hladnoću i gnijezdo puno snijega

Par bijelih roda petu godinu zaredom vratio se u Belaviće - Za sada dobro podnose hladnoću i gnijezdo puno snijega

Prva je prije deset dana stigla ženka, a tek nekoliko dana kasnije osvanuo je i njen dragi

Hladni val koji nam je jučer donio snijega gotovo više nego zimi i jutrošnje minusi nanijeli su popriličnu štetu voćarima. Većina ranih sorti voća poput breskvi, jabuka, trešanja bile su u punom cvatu, a mraz i jutrošnje temperature od -7 učinile su svoje. Cvijet je potamnio i otpada.

Hladnoća i snijeg nisu iznenadili samo voćare i poljoprivrednike, već i ljudima omiljene i strogo zaštićene ptice selice bijele rode koje su kao i obično u ovo vrijeme već stigle u naše krajeve.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Par roda koje se već petu godinu vraćaju u svoje gnijezdo na stupu elektrodistribucijske mreže u Belavićima čini se da dobro podnose trenutnu hladnoću i gnijezdo puno snijega. Prva je prije deset dana stigla ženka, a tek nekoliko dana kasnije osvanuo je i njen dragi.

Prema našim saznanjima u gnijezdu još nema jaja, a mještani koji ih stalno promatraju ispričali su nam kako rode lakše podnose hladnoću ako imaju dovoljno hrane. Na svu sreću uz rijeku Mrežnicu i na obližnjim livadama i oranicama uvijek se pronađe poneka žaba, voluharica ili poljski miš.

Izdvojeno


Reci što misliš!