ŽUPANIJA / DUGA RESA

PROJEKTI

Zna se kakva će biti školska sportska dvorana u Dugoj Resi, ali ne i kada - Županija: To nam je među prioritetima, do 2027. godine?!

Zna se kakva će biti školska sportska dvorana u Dugoj Resi, ali ne i kada - Županija: To nam je među prioritetima, do 2027. godine?!

Karlovačka županija je ovu dvoranu stavila na popis projekata u novoj financijskoj perspektivi EU 2021.-2027.

Iako se zna kako će buduća školska sportska dvorana OŠ Ivan Goran Kovačić u Dugoj Resi izgledati, a čak je i konzumirana građevinska dozvola, kada će točno njena gradnja početi još je nepoznanica.

Sportska dvorana oko koje su se godinama lomila koplja između Grada, na čijem je području, i Županije, u čijoj je nadležnosti škola pa onda i njena dvorana, u gradnju će, među županijskim je prioritetima, ali sve "štopa", kao i obično, novac.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Potrebnih, cca, 26 milijuna kuna trebalo bi biti osigurano u ovom financijskom razdoblju, do 2027.

- Izgradnja trodijelne školske sportske dvorane pri OŠ Ivan Goran Kovačić Duga Resa jedan je od prioriteta Karlovačke županije. Pripremljena je sva dokumentacija te plaćeni vodni i komunalni doprinosi - Idejni projekt, Glavni projekt, Izvedbeni projekt, Predinvesticijska studija te su izdane lokacijska i građevinska dozvola, a ista je i konzumirana krajem 2020. godine uređenjem okoliša pri školi. Vanjske dimenzije dvorane su 37,6 m x 65,4 m x 11,15 m, površina borilišta 1215 m2, ukupna neto korisna površina 2.557,35 m2, ukupni obujam 20.727,14 m3, odgovorili su nam iz Karlovačke županije.

Dodali su da se radi o trodijelnoj dvorani višestruke namjene čija se vrijednost izgradnje procjenjuje na 26 milijuna kuna.

- Kako se radi o financijski zahtjevnijem projektu Karlovačka županija je ovu dvoranu stavila na popis projekata u novoj financijskoj perspektivi EU 2021.-2017., a početak gradnje će ovisiti o odobrenju financijskih sredstava iz EU fondova, u koordinaciji s ministarstvima (MZO), uz osigurano financijsko učešće u izgradnji u proračunu Karlovačke županije. Projekt je napravljen u skladu s ekološkim načelima te će koristiti učenicima za odvijanje kvalitetne nastave tjelesne i zdravstvene kulture, ali i široj sportskoj i društvenoj zajednici dugoreškog kraja, kazali su u Županiji.

Izdvojeno


Reci što misliš!