ŽUPANIJA / DUGA RESA

ULAGANJE U TURIZAM

Unatoč pandemiji ipak kreće gradnja integralnog hotela u Belavićima, Vukmanić: Odlučili smo krenuti iako neće biti brzo gotovo kako smo planirali

Unatoč pandemiji ipak kreće gradnja integralnog hotela u Belavićima, Vukmanić: Odlučili smo krenuti iako neće biti brzo gotovo kako smo planirali

Prošlog korona ljeta, pun pogodak obitelj Vukmanić napravila je organiziranjem dnevnog boravka na otvorenom kod Mrežničke kuće. Stoga su pripreme i za ovo ljeto već poodmakle.

Dok mnogi poduzetnici u turizmu i ugostiteljstvu još uvijek kukaju i strahuju od korone i njenih gospodarskih posljedica, obitelj Vukmanić  iz Zvečaja, odlučila je pokrenuti radove na izgradnji integralnog hotela na imanju uz Mrežnicu u Belavićima.

- Pokrenuli smo Belaviće, odnosno krenuli smo s grubim radovima na iskopu mahom kamenog materijala i stabiliziranju kamene stijene, kako je projektom i predviđeno. Riječ je o uklanjanju oko 550 kubnih metara materijala, a nadam se da ćemo potom uspjeti izbetonirati i ploču. Uglavnom, planiramo za početak utrošiti oko 100 tisuća kuna. Odlučili smo lagano krenuti, ali kako ćemo sve, za sada, financirati vlastitim sredstvima, ići ćemo malo po malo. Neće biti brzo gotovo, kako smo planirali prije korone, ali odlučili smo krenuti, jer nekako naziremo svjetlo na kraju tunela, kaže nam suvlasnik „Vaj prometa“ Dalibor Vukmanić,te dodaje kako su malo požurili radove, jer žele ove poslove obaviti prije glavne sezone u kampu Slapić kako ne bi ometali i bukom uznemiravali tamošnje goste u sred sezone. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetimo, obitelj Vukmanić na prostoru nekadašnjeg mlina tik uz most u Belavićima, planira izgraditi integralni hotel s četiri zvjezdice, koji će imati dva apartmana i osam soba, saunu i bazen za turiste koji će moći uživati u čarima rijeke Mrežnice. Plan je također staviti u funkciju i postojeći stari mlin kao svojevrsnu turističku atrakciju. Građevinsku dozvolu ishodili su taman prije početka korona kriza kad je sve moralo biti stavljeno na čekanje. Sada, zbog korone nema turističkih kredita, pa će ulaganja osiguravati iz prihoda koje ostvaruju u objektima DP i Mrežnička kuća u Zvečaju. 

- Vikendima radimo prilično dobro, jer imamo dosta terasa. Kad je vrijeme dobro, promet je odličan, no kad je vrijeme loše, onda je pad prometa drastičan. Naravno, korana nas prati stalno, pa dolazi i do otkazivanja događanja, prilično je nestabilno.  Sve u svemu prilagođavamo se koliko god možemo i radimo. Imamo nešto bukiranih soba za noćenje iz inozemstva, a optimizam nam ipak budi početak ove sezone koji je puno bolji nego lani, ali naravno sve je to još jako daleko od 2019. godine, ispričao je Dalibor Vukmanić.

Prošlog korona ljeta, pun pogodak obitelj Vukmanić napravila je organiziranjem dnevnog boravka na otvorenom kod Mrežničke kuće. Stoga su pripreme i za ovo ljeto već poodmakle. 
 
- Ugostitelji na kontinentu su gotovo 95 posto vezani za domaćeg gosta, a oni svi žele biti vani u prirodi, stoga ćemo Dnevni boravak na otvorenom kod Mrežničke kuće koji se prošlo ljeto pokazao jako dobrim, u suradnji s udrugom „Izvan fokusa“ pokrenuti i ove sezone. Zapravo smo već namjeravati otvoriti ga za 1. svibanj, ali zbog izrazitog lošeg vremena smo odustali i odlučili pričekati stabilizaciju. U svakom slučaju borit ćemo se, nećemo stajati, jer samo optimizmom i radom možemo svladati sve prepreke pa i ovakve, kaže Vukmanić te dodaje kako smatra da će osim vremenskih prilika i procijepljenost stanovništva, ali naravno i turističkih i ugostiteljskih djelatnika koju bi svakako valjalo ubrzati, značajno utjecati na rezultate predstojeće turističke sezone. 

Izdvojeno


Reci što misliš!