ŽUPANIJA / DUGA RESA

DANAS U RASADNIKU

U organizaciji dugoreške Gradske knjižnice i čitaonice – susret s književnikom Ivicom Prtenjačom

U organizaciji dugoreške Gradske knjižnice i čitaonice – susret s književnikom Ivicom Prtenjačom

Iz Gradske knjižnice Duga Resa javljaju kako je mjesto susreta s jednim od ponajboljih suvremenih hrvatskih književnika Ivicom Prtenjačom promijenjeno te će se umjesto u Amfiteatru kako je prvotno najavljeno, održati u Demokratskom rasadniku danas (27. svibnja) s početkom u 19 sati. 

U književnosti se Prtenjača javlja kao pjesnik, pripadnik mlade generacije koja je stasala u drugoj polovici 1990-ih. Uvršten je u više antologija i pregleda hrvatske poezije. Prozni debi ostvaruje romanom “Dobro je, lijepo je” (2006. g.). Pjesme i knjige su mu prevođene na 20-ak jezika. Nastavlja svoj književni opus s romanima „Tiho rušenje“, „ Brdo“, „ Plivač“…

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U četvrtak svi zainteresirani imat će priliku susresti se, čuti, razgovarati s Ivicom Prtenjačom. To su oni susreti koji ostaju u čovjeku i naprosto čine život ljepšim. Naročito u ovo vrijeme kada su nam ukradeni susreti, doživljaji druženja s drugim ljudima i naročito pjesnicima, piscima čija djela otkrivaju život u svim njegovim djelićima, kazala je ravnateljica Knjižnice Mirjana Bašić te pozvala Dugorešane da dođu i uživaju u susretu s Ivicom Prtenjačom. 

Izdvojeno


Reci što misliš!