ŽUPANIJA / DUGA RESA

UŽIVANJE NA ZRAKU

Mala škola ribolova u Dugoj Resi okupila 38 polaznika - sljedeći susret malih ribiča već za dva tjedna

Mala škola ribolova u Dugoj Resi okupila 38 polaznika - sljedeći susret malih ribiča već za dva tjedna

U Klubu se nadaju kako će uskoro biti završeni radovi na ribnjaku kod ribičkog doma u Svetom Petru gdje će biti i znatno povoljniji uvjeti za rad.

U organizaciji KŠR Mrežnica Duga Resa proteklog vikenda održano je prvo okupljanje polaznika Male škole ribolova. Na stazi Mrežnička obala, kod splava,  na prvom radnom okupljanju bilo je ukupno 38 polaznika, a svi mališani koji žele svladati ribičke vještine, bez obzira gdje im je mjesto boravišta ili prebivališta, još uvijek se mogu prijaviti i polaziti ovu besplatnu edukaciju. Oprema nije potrebna, sve što im treba dobit će od KŠR Mrežnica. 

- Uz malo osnovnog teoretskog dijela veći dio vremena djeca su lovila tehnikom lov ribe udicom na plovak sa direktašima od 3 i 4 metra. Uz uglavnom veliku zainteresiranost, osim kod onih najmlađih kojima je razumljivo nakon nekog vremena popustila koncentracija, do kraja okupljanja, djeca su ulovila i znatne količine ribe. Uglavnom su to bile sunčanice, nešto žutooka i uklija. Sva je riba vraćena nazad u vodu, kažu nam u KŠR Mrežnica uz zahvalu svoj djeci i roditeljima koji su im se pridružili u ovom projektu. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Klubu se nadaju kako će uskoro biti završeni radovi na ribnjaku kod ribičkog doma u  Svetom Petru gdje će biti i znatno povoljniji uvjeti za rad. 

Sljedeće okupljanje polaznika Male škole ribolova predviđeno je za 12. lipnja s početkom u 9 sati na istoj lokaciji. 

Izdvojeno


Reci što misliš!