ŽUPANIJA / DUGA RESA

NAJBOLJI PLAKATI

Suradnja dugoreške Srednje škole i PU Karlovačke - dva ovogodišnja izabrana plakata izradili su učenici Chiara Vrbetić i Karlo Stipetić budući grafički dizajneri

Suradnja dugoreške Srednje škole i PU Karlovačke  - dva ovogodišnja izabrana plakata izradili su učenici Chiara Vrbetić i Karlo Stipetić budući grafički dizajneri

Primjerci plakata također su dostavljeni i Muzeju policije i Savjetu za sigurnost cestovnog prometa

Dugoreška Srednja škola i PU Karlovačka nastavljaju uspješnu suradnju na izradi preventivno- edukativnih plakata. U prostorijama škole  prezentirani su ovogodišnji plakati na temu brzina i pojas u sklopu projekta „Prometna preventiva u srednjoj školi“, sukladno Planu preventivnog i represivnog postupanja policije u cestovnom prometu za 2021. godinu i Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa 2021. – 2030. godine. 

- I ove godine Policijska uprava karlovačka je u suradnji sa Srednjom školom Duga Resa, učenicima 4. razreda usmjerenja grafički dizajn, nastavila projekt izrade preventivno-edukativnih plakata. Ovogodišnjim plakatima želi se utjecati na svijest vozača i ukazati im kako upravljanje vozilima nepropisnom i znatnom većom brzinom od dopuštene, kao i zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa dovodi do smrtnog stradavanja u prometnim nesrećama. U ovogodišnjem projektu, učenici su izradili 13 prijedloga idejnog rješenja plakata od kojih su izabrana dva. Dio ovih plakata već je postavljen, a u narednim danima moći će ih se vidjeti na području Karlovca, Duge Rese, Ogulina, Ozlja, Slunja te općine Krnjak i Vojnić. Autori izabranih plakata su Chiara Vrbetić i Karlo Stipetić pod stručnim mentorstvom prof. Vanje Car, a izrada plakata financirana je sredstvima Savjeta za sigurnost cestovnog prometa karlovačke županije. Primjerci plakata također su dostavljeni i Muzeju policije i Savjetu za sigurnost cestovnog prometa – izvijestila je PU Karlovačka. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Voditelj Službe policije Policijske uprave karlovačke Jure Pavlinić ovom prigodom zahvalio se gospođi Tanji Škrak, ravnateljici Srednje škole Duga Resa, prof. Vanji Car te svim učenicima koji su sudjelovali u ovogodišnjem projektu kao i Upravnom odjelu za školstvo Karlovačke županije i Savjetu za sigurnost prometa na cestama karlovačke županije. Istaknuo je kako je cilj policije značajno smanjiti broj smrtno stradalih osoba u prometu, a prema trenutnoj statistici najviše smrtno stradalih na području Karlovačke županije su građani županije. 

Predsjednik Savjeta za sigurnost prometa na cestama Karlovačke županije Dubravko Galić istaknuo je kako ovaj projekt podržavaju i financiraju već petu godinu zaredom, a sve s ciljem kako bi se poboljšala sigurnost cestovnog prometa. Pročelnica Upravnog odjela za školstvo Marija Šćulac zahvalila se Policijskoj upravi karlovačkoj na provođenju svih preventivnih aktivnosti usprkos koronavirusu, pa tako i na provođenju ovog projekta. Čestitala je autorima izabranih plakata kao i svim učenicima usmjerenja grafički dizajner Srednje škole Duga Resa koji su uključeni u razne aktivnosti i akcije.

Na kraju prezentacije, učenicima su za izrađene plakate predstavnici Policijske uprave karlovačke uručili prigodne poklone.  

Izdvojeno


Reci što misliš!