ŽUPANIJA / DUGA RESA

POČAST MAJSTORIMA

Na dugoreškom Gradskom stadionu muralom ovjekovječeni nogometaši Dragutin Drvodelić – Drda i Željko Perušić

Na dugoreškom Gradskom stadionu muralom ovjekovječeni nogometaši Dragutin Drvodelić – Drda i Željko Perušić

Gradonačelnik Boljar i NK Duga Resa 1929. ostvarili su željeni kompromis, ali sad ih očekuju nove brige, koje će nadamo se, uspješno riješiti.

Duga Resa je danas odala počast svom dugogodišnjem nogometnom treneru i legendi kluba Dragutinu  Drvodeliću - Drdi i jednako tako poznatom i zaslužnom zlatnom olimpijcu Željku Perušiću i to muralom na zidu stadiona.

- U jednoj predivnoj godini za NK Duga Resu, u kojoj smo osim osvajanja prvenstva i u finalu Županijskog kupa, baš nam se sve poklopilo, a uspjeli smo realizirati i jednu ideju na nivou grada. Potrajalo je, ali evo uspjeli smo. Postojale su dileme da li se stadion treba zvati po Drvodeliću ili po Perušiću, mi smo tu ideju spojili u jedno. Naime, koliko Drvodelić kao klupski trener zaslužuje spomen, jer on je za Dugu Resu bio poput Čavleka u Karlovcu, velika počast pripada i Perušiću koji je bio Luka Modrić svog vremena. Za mlade ljude i djecu koji budu ovuda prolazili, neka znaju da su ovo bili ljudi koji su iz male Duge Rese napravili stvarno veliki iskorak i dogurali do Dinama, Hajduka i europskih klubova, kazao je Dražen Palajsa predsjednik NK Duga Resa 1929 te dodao kako su ovi sportaši nekada gazili dugoreški nogometni teren i pogled na njih neka budu inspiracija mladim naraštajima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetimo, nakon smrti nekadašnjeg  zlatnog nogometnog olimpijca Željka Perušića Karlovačka Sekcija Hrvatskog zbora sportskih novinara pokrenula je inicijativu da se Gradski stadion u Dugoj Resi nazove po dugoreškom nogometašu Željku Perušiću, a ovakav  prijedlog upućen je i Gradu Dugoj Resi kao vlasniku stadiona. No, uz ovaj prijedlog stigao je još jedan i to NK Duga Resa 1929,  koji je podržala i dugoreška Sportska zajednica, a koji je zastupao razmišljanje da bi se nogometni stadion trebao zvati po također velikom nogometašu i sportskom djelatniku kojeg pamte mnoge generacije dugoreških nogometaša Dragutinu Drvodeliću –Drdi.  Ispred vlasnika stadiona dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar zalagao se za kompromis ne želeći da se nastala situacija ispolitizira ili da bilo tko bude povrijeđen. 

Iako je od tada prošlo nekoliko godina, taj kompromis danas je i ostvaren kroz mural kojeg je izradio Leonard Lesić, a na kojem dvoje vrsnih sportaša Drvodelić i Perušić su dugoreški prvaci, inspiracija i simboli sporta na kojeg je grad na Mrežnici oduvijek i te kako ponosan. 
 
- Presretan sam i ponosan na mog brata i sve što je postigao. Zaslužio je ovakvu pažnju i čudilo me što NK Duga Resa već ranije nije napravio ovako nešto.  On je sigurno primjer za nove generacije i neka se vidi da ako netko ozbiljno shvaća nogomet, može postići ovakve rezultate kao i moj brat  – kazao je ovim povodom Ivica Perušić brat slavnog Željka Perušića koji je bio nazočan otvorenju murala. 

Gradonačelnik Boljar i NK Duga Resa 1929. ostvarili su željeni kompromis, ali sad ih očekuju nove brige, koje će nadamo se, uspješno riješiti. Naime, dugoreška ekipa uspjela je osvojiti prvenstvo Prve županijske nogometne lige te sad treba osigurati dodatna financijska sredstva kako bi Dugorešani mogli uspješno nastupati u višem rangu. 

Izdvojeno


Reci što misliš!