ŽUPANIJA / DUGA RESA

SVEČANO

Grad na Mrežnici slavi svoj dan - Gradonačelnik Tomislav Boljar: Naša Duga Resa ponekad je i zajedljiva, ali najbolja i najsnažnija kad je potrebno

Grad na Mrežnici slavi svoj dan - Gradonačelnik Tomislav Boljar: Naša Duga Resa ponekad je i zajedljiva, ali najbolja i najsnažnija kad je potrebno

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća uručena su javna priznanja

Grad Duga Resa danas slavi rođendan i nebeske zaštitnike svetog Petra i Pavla. Svečanoj sjednici Gradskog vijeća nazočni su bili brojni gosti i uzvanici s područja Karlovačke županije - ogulinski gradonačelnik Dalibor Domitrović, ozaljska gradonačenica Lidija Bošnjak, slunjska Mirjana Puškarić, karlovačka županica Martina Furdek Hajdin te general Mladen Markač, ali predstavnici prijateljskih gradova Županje, Ljubuškog, Žužemberka i Velike Kladuše. Uz video prilog gosti su se podsjetili i na 125 godina Duge Rese kao jedinice lokalne samouprave.

- Danas ne želim govoriti o komunalnoj infrastrukturi, kroz asfaltiranje cesta i izgradnji vodovoda, novom društvenom kulturnom centru ili aglomeraciji niti da su naši vatrogasci zahvaljujući projektu Hitro najopremljeniji u županiji. Želim govoriti o tome da nakon što je nama susjednu županiju zadesio potres, koji smo i mi osjetili i s čijim posljedicama se i danas nosimo, još jednom je Duga Resa pokazala veliko srce, srce zajedništva, solidarnosti i odgovornosti. Zahvala pripada vatrogascima, Crvenom križu, poduzetnicima, ali i sugrađanima koji su pomagali koliko je tko mogao. Sve ste nas učinili ponosnima. Takova je naša Duga Resa, ponekad i zajedljiva, ali najbolja i najsnažnija onda kad je potrebno. Takovo nam je tkanje i mentalitet, koje je istkano kroz fabriku nam je donijela različitost i multikulturalnost. Ljudi su važni, oni određuju bit nekog grada. Duga Resa bez Dugorešana bila bi bez srca. Društveno odgovorni pojedinci našeg grada su i ovogodišnji dobitnici priznanja i nagrada koji naš grada čine još boljim. Imamo mali krug velikih ljudi, ali on nije tako mali svi stanemo u njega – poručio je dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar čestitajući svim građanima Dan grada i posebno čestitajući nagrađenim pojedincima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Povelja Grada Duge Rese s Plaketom za ostvarene najviše zasluge pripala je dr. Miroslavu Furdeku i Katarini Srakočić, koji su se u proteklom mandatu odrekli pripadajućih plaća zamjenika gradonačelnika te tim novcem kupili informatičku opremu za škole i uredili 12 dječjih igrališta u ukopnoj vrijednosti većoj od 1.7 milijuna kuna.

Dobitnik javnog priznanja za životno djelo je strojarski inženjer Juraj Čunović za velik doprinos koji je dao na području svoje struke. Svoja znanja objedinio je u nekoliko stručnih izdanja, a autor je i knjiga vezanih za nekadašnju Pamučnu, u kojoj je u mladosti i radio te monografije „U međuriječju župa Svetog Petra Apostola na Mlaki ili Otoku“.

Godišnje javno priznanje za rezultate ostvarene u 2020. godini dobila je profesorica matematike i vrijedna volonterka Danijela Marčetić koja već godinama pomaže razvoju mladih putem udruge Agora i djece kroz udrugu Društvo Naša djeca Jozefina.

Novčanu nagradu u iznosu od 6 tisuća kuna dobila je Olga Grmšek Meštrović, osnivačica Udruge za dobrobit i zaštitu životinja Anđeo Rocky, koja već godinama najviše vlastitim sredstvima, jer donacije građana su vrlo skromne, skrbi za napuštene pse. Dobitnici nagrade Ponos Hrvatske i medalje župana Karlovačke županije, Mario Petrunić, Luka Brozinić i Casper Capan koji su od sigurne smrti na željezničkim tračnicama spasili muškarca, obzirom da su još školarci, od Grada su također dobili novčane nagrade, svaki po 3 tisuće kuna.

- Pandemija, potresi i sve druge nepogode pokazali su nam kojim se prioritetima trebamo i moramo voditi, a to su međusobna pomoć i zajedništvo za boljitak kako građana Duga Rese tako i svih građana Hrvatske. Uvjeren sam da ćemo u konačnici imati niz dobrih odluka za Dugorešane, a rezultati izbora pokazali su nam da smo na dobrom putu. Za našu Dugu Resu planiramo zajednički potaknuti demografsku obnovu, poboljšati životni standard, stvoriti uvjete za nova radna mjesta, bolje uvjete za predškolski i školski odgoj, a za to nam je potreban dugoročan rad u zajedništvu – kazao je dr. Miroslav Furdek, predsjednik Gradskog vijeća te čestitke uputio i svima koji danas slave imendan.

Svečanost je uveličao ženski pjevački zbor Vila i harfistica Tajana Vukelić Peić.


 

Izdvojeno


Reci što misliš!