ŽUPANIJA / DUGA RESA

NOVO ZAGAĐENJE

Do kada će kanalizacijski ispusti ići direktno u Mrežnicu? O ovom problemu i kako će ga riješavati razgovarali smo s direktorom dugoreškog Komunalnog

Do kada će kanalizacijski ispusti ići direktno u Mrežnicu? O ovom problemu i kako će ga riješavati  razgovarali smo s direktorom dugoreškog Komunalnog

Velike kanalizacijske cijevi za projekt Aglomeracije danas su počele pristizati na lokaciju kod Parka dr.Tuđmana kako bi se sve pripremilo za skori početak konkretnih radova.


Kad će prestati zagađenja rijeke Mrežnice pitaju se mnogi Dugoređani koji se rađaju s velikom ljubavlju prema rijeci i svako događanje koje zamijete diže ih na noge. Posebice sada tijekom ljeta i sezone kupanja. 

Ovih je dana aktualno još jedno, kanalizacijski ispust zagadio je Mrežnicu na izlazu iz Parka dr. Franje Tuđmana, na što su čitatelji burno reagirali. Poznato je da postoje ovakvi kanalizacijski ispusti ne samo na ovoj lokaciji nego i na Inzlu i na još mnogim mjestima kroz Dugu Resu koji nisu obuhvaćeni dosadašnjim projektima odvodnje, a kako će se to riješavati za KAportal je ispričao direktor Komunalnog.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Nažalost, ovakvih problema imamo u Dugoj Resi i baš zato će se uložiti oko 80 milijuna kuna kroz projekt Aglomeracije da se oni riješe. Kanalizacijski sustav je doista star i zato paralelno radimo na više lokacija novi kanalizacijske sustave i ulažemo velika sredstva na području Tušmera, Varoša, Svetog Petra i Šeketinog Brda, kako bismo riješili ovakve situacije. Aglomeracijom će biti obuhvaćeno područje od Autokluba pa sve do crkve Svetog Antuna, dakle kroz cijelu Dugu Resu, a istovremeno radovi će krenuti i u Tušmeru – kaže Ivan Klokočki dodajući kako će na taj način biti riješeni ovakvi ispusti te istovremeno u sklopu projekta Aglomeracije napravljen i novi sinfonski prijelaz preko rijeke Mrežnice, retencijski bazen, nove pumpe i kanalizacijska mreža.  

Velike kanalizacijske cijevi za projekt Aglomeracije danas su počele pristizati na lokaciju kod Parka dr.Tuđmana kako bi se sve pripremilo za skori početak konkretnih radova. 

Naravno, ni ovim ulaganjima neće biti riješeni baš svi problemi odvodnje, već samo veći dio njih, jer na rješenja čekaju i vikend naselja u Zvečaju i još mnoga sela u okolici Duge Rese. 

Istovremeno, valja napomenuti kako velik broj domaćinstva koji imaju mogućnost spajanja na kanalizacijski sustav to nisu učinili. Tako primjerice na potezu od Belavića do Duge Rese ima 293 korisnika, a na kanalizacijski sustav priključeno je tek njih oko 65. Stoga su ovih dana svi dobili pismene upozorenja da su dužni spojiti se na mrežu. 

Izdvojeno


Reci što misliš!