ŽUPANIJA / DUGA RESA

DOBRA SEZONA

U kampu Slapić brojni njemački, austrijski i domaći gosti – Vlasnik Ivan Mataković zadovoljan trenutnom situacijom, očekuje uskoro Nizozemce i Skandinavce

U kampu Slapić brojni njemački, austrijski i domaći gosti – Vlasnik Ivan Mataković zadovoljan trenutnom situacijom, očekuje uskoro Nizozemce i Skandinavce

- Prema našim rezervacijama i kontaktima s gostima očekujemo da ćemo high season odraditi dosta dobro, a ako i bude pada u odnosu na 2019. godinu smatram da će to biti minimalno, kazao je Mataković

Nakon što je predsezona, što zbog korona pandemije, a što zbog dugog kišnog i hladnog perioda propala, u kampu Slapić, nositelju turizma na dugoreškom području, trenutna situacija je dobra. Godišnji odmori su u punom jeku pa su inozemni, ali i brojni domaći gosti odlučili napuniti baterije odmorom na ovoj prekrasnoj lokaciji na rijeci Mrežnici.

- Situacija je dobra, odnosno, bolja nego lani, ali lošija nego 2019. godine. Drugim riječima, jači smo za negdje oko 60 posto nego prošle godine, ali to je za oko 35 posto slabije nego 2019. godine. Za sada smo zadovoljni, ali nam još uvijek nisu stigli naši glavni gosti iz Nizozemske i skandinavskih zemalja. Prema najavama koje imamo očekujemo ih polovicom ovog mjeseca. U međuvremenu, oni će se cijepiti s obje propisana doze cjepiva protiv covida i nakon proteka dva tjedna mogu krenuti na put – kaže Ivan Mataković, vlasnik kampa Slapić te pojašnjava kako obzirom da se situacija s pandemijom stalno mijenja, njihovi vjerni gosti mogli su se testirati i doći na odmor u Hrvatsku, no to bi za njih, ukoliko bi se ponovila prošla godina kad je Hrvatska naglo došla na crvenu listu, predstavljalo popriličan rizik, jer bi po povratku u svoje zemlje morali u karantenu što je velik problem zbog posla.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za sada u kampu se uglavnom odmaraju turisti s područja Njemačke i Austrije te brojni domaći gosti. Kako se situacija s pandemijom i novim sojevima virusa stalno mijenja zapravo je vrlo teško nešto planirati, no da bi se išlo dalje potrebna je i doza optimizma.

- Prema našim rezervacijama i kontaktima s gostima očekujemo da ćemo high season odraditi dosta dobro, a ako i bude pada u odnosu na 2019. godinu smatram da će to biti minimalno, jer sada nam dolaze obitelji s djecom i mlađi ljudi. Naravno, to su naša očekivanja i nadamo se da će se realizirati, ako situacija s pandemijom ostane ovakva, jer ipak su to samo rezervacije – kaže Ivan Mataković.

Obitelj Mataković u Saborskom je prije nekoliko godina krenula u izgradnju još jednog kampa, ali je zbog korona pandemije otvorenje objekta koji je bio pred završetkom, morala odgoditi.

- Kamp je trebao biti otvoren prošle godine u svibnju, no otvorenje smo zbog nastale situacije i lockdowna morali odgoditi, a kako je i ove godine situacija bila slična ponovno smo morali donijeti odluku o odgodi otvaranja. Bilo nam je najvažnije zadržati sve zaposlenike i isplatiti im plaće, što smo i uspjeli, a investicije su za sada na čekanju. Naime, mi tamo imamo još dva-tri tjedna posla i to bismo financijski možda i mogli podmiriti, no postavlja se pitanja za koga. Potrebno je sve organizirati, zaposliti ljude koji će tamo raditi, a ako nema gostiju to nema nikakvog smisla i zato smo procijenili da je bolje pričekati – zaključio je Ivan Mataković.

Izdvojeno


Reci što misliš!