ŽUPANIJA / DUGA RESA

BILO ZANIMLJIVO

Na prvoj radnoj sjednici dugoreškog Vijeća zaiskrilo između HDZ-ovaca i gradonačelnika - Boljar: Neću šutjeti o neradu i pokvarenosti ŽUC-a!

Na prvoj radnoj sjednici dugoreškog Vijeća zaiskrilo između HDZ-ovaca i gradonačelnika - Boljar: Neću šutjeti o neradu i pokvarenosti ŽUC-a!

Prva radna sjednica novog Vijeća bila je zanimljiva

Na prvoj radnoj sjednici Gradskog vijeća Duge Rese - protekle dvije u novom mandatu bile su konstituirajuća i svečana - najviše se raspravljalo o komunalnim temama, odnosno, o problematici vode, odvodnje i smeća, a pitanja o ovim temama, otprilike kao i u predizborno vrijeme, postavili su vijećnici Josip Vlašić, Zvonko Baranašić i Ivan Benić, svi iz HDZ-a.

Vlašića je zanimalo što je s pročistačem, zašto se događaju konstanti izljevi u rijeku Mrežnicu te zašto nisu na odvodnju priključeni korisnici u Belavićima koji su priključak platili prije deset godina. Benić je upitao postoji li mogućnost da se vodovod izgradi za naselje Grganjica, uz konstataciju kako će na rješavanju ovog problema inzistirati cijeli mandat te što je s klizištem Donje Mrzlo Polje - Tušmer, postoji li za njegovu sanaciju projekt i da li je uključeno u aglomeraciju. Baranašića su pak mučili računi za smeće, od toga što se i kada obračunava pa do toga što je varijabilni, a što fiksni dio, za koje je konstatirao kako se u njima ni Einstein ne može snaći.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Direktorica Čistoće Josipa Škrtić Pucarević pokušala je detaljno obrazložiti detalje na računima, u koje su uključena i dugovanja, ako ih je bilo, a svi kojima i dalje nije jasno mogu se direktno obratiti Čistoći.

Na pitanja o odvodnji, vodi i aglomeraciji prvo je odgovorio direktor Komunalnog Ivan Klokočki, a potom i dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar.

- Na temi klizišta ću ja inzistirati četiri godine. Blago rečeno, nije fer da građani Duge Rese plaćaju klizište koje je trebao napraviti ŽUC. To je bila ŽUC-ova cesta, koja je bez znanja Grada, uništena i devastirana s dva klizišta iznad bolnice i ispod određene kuće, za koja se zna već godinama, na ŽUC-ov dopis, ministarstvo je potezom pera obvezalo Grad da je mora preuzeti u takvom stanju. To je sramotno, jer umjesto da izgradimo novi montažni vrtić za stotinjak djece koji vrijedi oko 8 milijuna kuna – kazao je gradonačelnik Boljar te podsjetio kako vode na Grganjici nema, jer su tamošnji mještani pisali peticiju da ne žele vodu, a sada bi građani Duge Rese trebali za dvije stalno naseljene kuće izdvojiti više od 800 tisuća kuna. Voda će na Grganjicu doći novim projektom prema Planu oporavka za što će biti osigurana EU sredstva.

Na to je vijećnik Benić replicirao ustvrdivši kako nisu dvije kuće, već tri, a neozbiljan odnos prema tom naselju je i učinio da je tako malo ljudi tamo. Što se tiče klizišta, zaključio je Benić, ne sviđa mu se ovo stalno prebacivanje ŽUC i mi, važno je da se klizište riješi.

Gradonačelnik Boljar potom je žestoko odgovorio kako ne prihvaća odgovornost Grada i službi za nerad tamošnjeg MO-a koji četiri godine nije zapravo radio ništa te u istom tonu poručio:

- Za Uskrs smo dobili vrlo pokvareno i nekorektno od ŽUC-a tu cestu "na poklon", bez ikakve prethodne obavijesti. Nema tu prebacivanja loptice. Morat ćemo ići na rebalans, evo voda ili nešto neće biti napravljeno. Ima takvih problema u cijeloj Županiji, ali se šuti. Neću o tome šutjeti, jer nisam ovdje izabran da šutim već da štitim interese građana. Slažem se moramo to riješiti, ali tražim da i vi pomognete i korigirate kod Županijskih cesta, jer oni iz goriva dobivaju naknade za takove stvari. Sad mi moramo plaćati nečiji nerad i pokvarenost – žestoko je odgovorio Boljar, podsjećajući kako je Grad sufinancirao asfaltiranje niz cesta koje nije trebao, ali je to činio zbog interesa građana.

Izdvojeno


Reci što misliš!