ŽUPANIJA / DUGA RESA

ZA ČIŠĆI GRAD

Dugoreška Čistoća javnosti predstavila novo vozilo vrijedno 1,8 milijuna kuna - služit će za odvojeno prikupljanje papira i plastike

Dugoreška Čistoća javnosti predstavila novo vozilo vrijedno 1,8 milijuna kuna - služit će za odvojeno prikupljanje papira i plastike

Tomislav Boljar podsjetio je kako je u protekle dvije godine Čistoća u obnovu radnih strojeva i mehanizacije uložila oko 6 milijuna kuna, a sve kako bi korisnicima mogla ponuditi što kvalitetniju uslugu.

Dugoreška Čistoća prošle godine prijavila se na natječaj za nabavku komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpada. U suradnji s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja te Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost uspjeli su dobiti sredstva te realizirali nabavku vozila ukupno vrijednog 1,8 milijuna kuna koje je danas u Reciklažnom dvorištu predstavljamo javnosti. 

- Nama je ovo važan i kapitalni projekt kojim ćemo smanjiti troškove odvoza odvojeno prikupljenog papira i plastike kojeg prikupljamo na kućnom pragu korisnika, jer ćemo u jednom odvozu moći pokupiti obje frakcije, što će dugoročno biti vrlo ekonomično, a istovremeno smanjit ćemo i zagađenje okoliša, kazala je Josipa Škrtić Pucarević direktorica dugoreške Čistoće, te zahvalila svim sudionicima u projektu na ostvarenoj suradnji. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Novi kamion vrijedan 1,8 milijuna sufinanciran bespovratnim EU sredstvima u iznosu 1,48 milijuna kuna, a razdoblje provedbe projekta je 13. listopada 2022. godine.

-  Drago mi je da se nalazimo u Reciklažnom dvorištu koje je također sufinancirano sredstvima iz operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ , a sada je tu i novi kamion za odvojeno prikupljanje otpada. Na nivou Hrvatske sklopili smo 118 ugovora, a ukupna vrijednost iznosila je 179 milijuna kuna, pri čemu je 138 milijuna kuna bespovratnih sredstva. Mogu pohvaliti dobro i solidno pripremljen projekt te Grad Dugu Resu koji je dosta sredstva dobio iz operativnog programa Konkurentnost i kohezija što kroz energetsku obnovu javnih zgrada što kroz zaštitu okoliša. Ovo je preduvjet da se projekt uspješno završi i da će indikatori koji su nužni o odvojenom prikupljanju otpada biti zadovoljeni, poručila je ispred Fonda za zaštitu okoliša Helena Iveković
.
Dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar podsjetio je kako je u protekle dvije godine Čistoća u obnovu radnih strojeva i mehanizacije uložila oko 6 milijuna kuna, a sve kako bi korisnicima mogla ponuditi što kvalitetniju uslugu. 

- Nadam se da ćemo i nadalje ovako dobro surađivati, jer mi projekata i ideja imamo još – kazao je Boljar te zahvalio svima na suradnji. 

Izdvojeno


Reci što misliš!