ŽUPANIJA / DUGA RESA

NEDOSTACI I DALJE TU

Most u Belavićima i devet godina nakon otvorenja čeka "dovršetak" - na nezaštićenoj kosini dogodila se tragedija, mještanin se okliznuo i poginuo

Most u Belavićima i devet godina nakon otvorenja čeka

Na prilazima mostu bočne strane ostala su nezaštićene, a vrlo su strme

Most Hrvatskih branitelja na rijeci Mrežnici u Belavićima otvoren je prije 9 godina, no neki detalji koji tada nisu bili predviđeni i izvedeni kako treba, još uvijek nisu riješeni. Naime, na prilazima mostu bočne strane ostale su nezaštićene, a vrlo su strme. Jedan mještanin nedugo nakon otvaranja mosta okliznuo se i pao na nezaštićenoj kosini i na mjestu poginuo. Na ovaj problem nedavno je upozorio i gradski vijećnik Ivan Petrunić.

- Imamo situaciju da je, nakon što je čovjek poginuo, ta ograda produžena jer je tamo opasna kosina koja nije u samoj izgradnji napravljena kako je trebalo. Dakle, ograda je nakon ovog strašnog događaja produžena, ali samo na toj jednoj strani mosta, onoj gdje je čovjek stradao. Kako bi se osiguralo da se neka nova nesreća spriječi na vrijeme ogradu je potrebno produžiti i na drugoj, desnoj strani mosta, jer tu ima puno turista i djece koja tuda trče i pitanje je trenutka kad će se ponovno dogoditi neka nesreća – upozorava vijećnik Petrunić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Most Belavići dio je županijske ceste, odnosno u nadležnosti Županijske uprave za ceste. U Gradskoj upravi kažu kako će zahtjev za produženjem ograde proslijediti ŽUC-u te dodaju kako će, obzirom da drvena ograda mosta od izgradnje nije bajcana, zatražiti i njeno osvježenje i zaštitu.

Izdvojeno


Reci što misliš!