ŽUPANIJA / DUGA RESA

SREĆKO UŽIVA

Mačak Lucky postao živa maskota dugoreške bolnice - svako jutro dolazi u vizitu, mazi se i mami osmjehe djelatnika

Mačak Lucky postao živa maskota dugoreške bolnice - svako jutro dolazi u vizitu, mazi se i mami osmjehe djelatnika

Pokušaj da se nestašnog mačka otpremi kući nije uspio i već sljedećeg dana ponovno se pojavio na vratima bolnice.

Ljeti, nekako svi težimo otići negdje, upoznati nove krajeve i ljude. Uživati, odmarati, guštati u lokalnoj kuhinji. Izgleda da se ovakvim sličnim razmišljanjima poveo i dugoreški mačak Lucky. On je odlučio promijeniti adresu stanovanja. Nije otišao na more, ali je pronašao je sve baš kao da je na godišnjem odmoru. 

Pitate se vjerojatno o čemu trabunjamo i tko je taj Lucky, odnosno u prijevodu Srećko?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Srećko je dugoreški mačak, koji je od nedavno postao živa maskota dugoreške bolnice. Sve je počelo prije nekoliko tjedana kad su njegova vlasnica i njen muž krenuli iz Donjeg Mrzlog Polja u trgovinu. Mačak ih je pratio sve do mosta, iako su ga uporno odvraćali od te namjere. Tu se zadržao, a kako ne stanuju daleko smatrali su da će se vratiti kući. No, od tada je prošlo nekoliko dana, a on se nije vratio. 

U međuvremenu umiljato mače stiglo je pred dugorešku bolnicu i zadobilo svu pažnju djelatnika. Ubrzo mu je poslužena hrana i voda, maženja mu nije nedostajalo, a sam si je našao i mjesto za drijemanje. Nitko nije znao od kuda se mačak iznenada pojavio pred bolničkom zgradom i ima li vlasnika, a ubrzo je dobio i ime, Tom.  

Dani su prolazili i mačak se udomaćio. No, jednog  dana vlasnica je došla na zakazani pregled u bolnicu i spazila Srećka. Tako se doznalo kako je stigao i da mu je „službeno“ ime Lucky.  Pokušaj da se nestašnog mačka otpremi kući nije uspio i već sljedećeg dana ponovno se pojavio na vratima bolnice. 

Od tada svako jutro redovito dolazi u „vizitu“, mami osmijehe djelatnicima i posjetiteljima , mazi se i šepiri pokazujući da je stvarno "lucky", pa potom doručkuje. Pregleda cijeli teritorij, da mu netko od konkurencije slučajno ne pokvari godišnji, pa se izležava na stepenicama ili na stolici. Kasnije, kad sunce pripeče, Lucky se povuče negdje u hladovinu, ali svakog dana redovito se vraća. Do kad mu traje godišnji nismo uspjeli saznati.  

Izdvojeno


Reci što misliš!