ŽUPANIJA / DUGA RESA

LOKALNI RAZVOJ

InovaDR dobila direktoricu - jedina kandidatkinja bila je Karlovčanka Vanja Glogovac, Boljar: Naše je da pomognemo poduzetnicima

InovaDR dobila direktoricu - jedina kandidatkinja bila je Karlovčanka Vanja Glogovac, Boljar: Naše je da pomognemo poduzetnicima
KAportal/PIXSELL

- Cilj nam je da poduzetnici rade svoj posao najbolje što znaju, naše je da mi pomognemo, a ne da traže konzultante i ostale savjetodavne usluge uokolo, gube vrijeme, troše novac i energiju, rekao je Boljar

Karlovčanka Vanja Glogovac postala je ravnateljica dugoreške Javne ustanove InovaDR za poticanje lokalnog razvoja. 

Izabrana je kao jedina kandidatkinja na javnom natječaju koji je objavljen još početkom ljeta, a od početka ovog mjeseca počela je i službeno raditi u ustanovi InovaDR. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Po struci ekonomistica, Vanja Glogovac dolazi iz Ministarstva za demografiju gdje je bila voditeljica službe za mlade i volonterstvo. Tijekom desetak godina radnog iskustva bila je voditelj mnogih domaćih i međunarodnih projekta, zatim viši stručni savjetnik u Zavodu za unapređivanje zaštite na radu, voditelj projekta u Kraljevskoj akademiji Zagreb, radila za nekoliko udruga te u Vladi RH u Uredu za socijalno partnerstvo. Vodila razne prezentacije i radionice. Sve dosadašnje aktivnosti i bogato radno iskustvo bit će zasigurno dobro iskorišteno, jer pred novom ravnateljicom InovaDR je velik posao u kojem se kreće od nule, a očekivanja su velika. 

Javna ustanova za poticanje lokalnog razvoja prije svega će pomagati poduzetnicima u izradi poslovnih planova, javljanju na EU natječaje i pripremi dokumentacije te u svim ostalim oblicima potpora, a u sklopu Poduzetničkog inkubatora početnici će imati i potreban prostor za rad.
 
- Želim dva kraka Inove, jedan koji će podržavati i biti specijaliziran za Grad, gradske tvrtke i udruge koje imaju kapaciteta za tako nešto, a drugi krak je podrška poduzetnicima i to ne samo s područja Duge Rese već i šire, za sve koji imaju ideje i potrebna im je pomoć bez obzira da li su poduzetnici početnici ili im je potrebna pomoć pri iznalaženju modela financiranja zbog proširenju poslova. Cilj nam je da poduzetnici rade svoj posao najbolje što znaju, naše je da mi pomognemo, a ne da traže konzultante i ostale savjetodavne usluge uokolo, gube vrijeme, troše novac i energiju, rekao je dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar te pojašnjava kako će se za financiranje hladnog pogona sredstva osigurati iz proračuna, a kad u realizaciju krenu poslovi po natječajima sredstva ostvarena na taj način bit će prihod Inove. 

Sada slijedi provođenje službene procedure na uspostavi ustanove, a potom ide objava javnog natječaja za davanje prostora u zakup za poduzetnike početnike u dugoreškom Inkubatoru koji je smješten u prostoru Srednje škole Duga Resa. 

Nova ravnateljica, po zakonu o javnim ustanovama izabrana je na mandat od četiri godine. 

Izdvojeno


Reci što misliš!