ŽUPANIJA / DUGA RESA

LJUBAZNI VOZAČI

Dan ljubaznosti u prometu: Pet najljubaznijih dugoreških vozača i vozačica dobili priznanja i prigodne nagrade

Dan ljubaznosti u prometu: Pet najljubaznijih dugoreških vozača i vozačica dobili priznanja i prigodne nagrade

Autoklub Duga Resa najljubaznije vozače nagradio je jednogodišnjim članstvom u klubu.

Dan ljubaznosti u prometu je preventivno edukacijska akcija koja se već petu godinu provodi na području Duge Rese, a organiziraju je Policijska Postaja Duga Resa u suradnji s Gradom i Autoklubom. 

Ovogodišnji dobitnici priznanja za najljubaznijeg vozača su Branko Hlade, Mihaela Škrtić, Antun Protulipac, Martina Gotovac i Antun Furdek, a prigodne nagrade uručene su im danas u Demokratskom rasadniku u nazočnosti predstavnika organizatora akcije načelnika PP Duga Resa Daria Horvatića, gradonačelnika Tomislava Boljara i tajnika Autokluba Damira Ljubića. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovom prigodom gradonačelnik Tomislav Boljar, uz čestitke nagrađenima koji su primjer svim ostalim vozačima, istaknuo je kako se na području grada Duge Rese dovršava projekt uvođenja nove led rasvjete koja će biti ekonomičnija, ekološki prihvatljivija, ali i povećavati sigurnost u prometu.  Autoklub Duga Resa najljubaznije vozače nagradio je jednogodišnjim članstvom u klubu.

Tijekom akcije vizualnim nadzorom u rujnu ove godine praćeno je 38 vozila na prometnicama Duge Rese, pri čemu su 33 vozača propustila pješake preko obilježenog pješačkog prijelaza. Potom je obavljena provjera u operativnim jedinicama, te je na kraju odabrano pet najljubaznijih vozača, odnosno onih koji su stali na pješačkom prijelazu i rukom dali znak pješacima da slobodno prijeđu cestu. 

U prvih devet mjeseci ove godine nije bilo prometnih nesreća u kojima je došlo do naleta na pješaka, a prošle godine jedna osoba je preminula od posljedica stradavanja na ovaj način.  Stoga svi sudionici u prometu, i vozači i pješaci trebaju se ponašati odgovorno, oprezno i ljubazno, kako bi trenutno dobra statistika takva i ostala. 

Izdvojeno


Reci što misliš!