ŽUPANIJA / DUGA RESA

ZIMSKE RADOSTI

Dugoreško klizalište otvoreno petu godinu zaredom i još uvijek unajmljeno, gradonačelnik Boljar: Razmišljali smo o kupnji, ali za sada to financijski ne možemo

Dugoreško klizalište otvoreno petu godinu zaredom i još uvijek unajmljeno, gradonačelnik Boljar: Razmišljali smo o kupnji, ali za sada to financijski ne možemo

Direktor TZP Četiri rijeke Ivan Puškarić smatra kako kupnja klizališta, iako se u početku čini kao isplativa investicija, u konačnici to ipak nije.

Dugoreška djeca već petu godinu zaredom uživaju u besplatnom klizalištu i klizaljkama, no kako se u klizalište i prigodnu zabavu svake godine ulaže oko 300 tisuća kuna, postavlja se pitanje može li Grad Duga Resa po uzoru na neke druge gradove kupiti vlastito klizalište.

- Razmišljamo o toj opciji i smatramo da bi to bilo dobro, jer ispada da bismo za nekoliko godina najma mogli kupiti vlastito klizalište. Međutim, nije sve baš tako jednostavno. Klizalište bismo morali platiti odjednom, dakle ne možemo ići na nekoliko obroka, a to bi značilo da se moramo kreditno zadužiti. Što naravno onda znači da takav zahtjev uz svu ostalu dokumentaciju moramo uputiti nadležnom ministarstvu – kazao je dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar dodajući kako će pokušati u budućnosti pronaći neku prihvatljivu opciju. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, Grad bi mogao u Proračunu osigurati potrebna sredstva za kupnju klizališta, ali ne sada, jer naredne dvije –tri godine, sva raspoloživa sredstva čuvaju se za potrebe sufinanciranja aglomeracije, odnosno dodatno financiranje onih dijelova projekta koji nisu prihvatljivi troškovi za EU.

Direktor TZP Četiri rijeke Ivan Puškarić smatra kako kupnja klizališta, iako se u početku čini kao isplativa investicija, u konačnici to ipak nije. Navodi primjer Jaske, koja je također kupila klizalište, ali ga je nakon dvije - tri godine prodala, jer se pokazalo da je to neisplativo.

- Za klizalište treba puno toga, imati dobru podlogu, stručne ljude koji će ga postavljati i održavati, kad nije u upotrebi maknuti i spremiti, a pritom valja znati da cijevi vrlo brzo odlaze, pa ih treba mijenjati, tako da mislim da to dugoročno ipak ne bi bilo isplativo – zaključio je Puškarić. 

U novom Proračunu dakle, neće biti moguće osigurati sredstva za kupnju klizališta, a što će donijeti budućnost tek ćemo vidjeti. 

Izdvojeno


Reci što misliš!