ŽUPANIJA / DUGA RESA

STIGLE POTPORE

Karlovačka županija za sufinanciranje projekata udruga osigurala 266 tisuća kuna – županica ugovore uručila u Ribičkom domu u Svetom Petru

Karlovačka županija za sufinanciranje projekata udruga osigurala 266 tisuća kuna – županica ugovore uručila u Ribičkom domu u Svetom Petru

Dodjela ugovora o sufinanciranju održana se danas u Ribičkom domu KŠR Mrežnica u Svetom Petru.

Karlovačka županija raspisala je Javni poziv za sufinanciranje ili financiranje  programa od interesa za poduzetništvo, poljoprivredu, turizam te zaštitu i zbrinjavanje životinja koje provode udruge na području Karlovačke županije u ovoj godini. Sufinanciranje ili financiranje projekata odobreno je za ukupno 21 projekt, a za ovu namjenu  Karlovačka županija je izdvojila 266 tisuća kuna.
 
Dodjela ugovora o  sufinanciranju održana se danas u Ribičkom domu KŠR Mrežnica u Svetom Petru.

- Redovito raspisujemo javne pozive za sufinanciranje projekta udruga civilnog društva. Ove godine osigurali smo 350 tisuća kuna, što znači da bi dodjelu sredstva trebalo proširiti, odnosno pozivamo udruge s područja Županije da se jave na javne pozive. Registriranih udruga imamo nekoliko tisuća, a mnoge se bave ovim sektorom gospodarstva. Svima vama koji radite najčešće volonterski ovaj posao, poručujem da ćete i nadalje imati potporu Karlovačke županije, jer želimo vam biti partneri. Našem domaćinima KŠR Mrežnica pomogli smo u nabavi ribočuvarske opreme, jer oni puno rade na zaštiti prirode i okoliša, a ne samo pecaju – poručila je županica Martina Furdek Hajdin te dodala kako će javni poziv za narednu godinu pokušali raspisati u prvoj polovici godine te da udruge sugeriraju za što im sve sredstva trebaju i kako ih najbolje iskoristiti. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Županica Furdek Hajdin potom je uručila ugovore za predstavnike udruga koji su ostvarili pravo na sufinanciranje 12  projekata, a ostale  udruge svoje ugovore mogu podići u Karlovačkoj županiji. Ugovori su financijski vrijedni od 7 do 15 tisuća kuna. 

U ime udruga  Karlovačkoj županiji zahvalio je domaćin predsjednik KŠR Mrežnica Danijel Matić koji je istaknuo kako će se i ubuduće javljati na ovakve i slične pojavne pozive, jer im dodijeljena sredstva značajno pomažu u radu kluba. 

Izdvojeno


Reci što misliš!