ŽUPANIJA / DUGA RESA

NOVO ULAGANJE

KŠR Mrežnica sredstvima Županije opremit će ribočuvarsku službu - sljedeće godine planiraju proširenje ribičkog doma u Svetom Petru

KŠR Mrežnica sredstvima Županije opremit će ribočuvarsku službu - sljedeće godine planiraju proširenje ribičkog doma u Svetom Petru

Dogodine planiraju još povećati članstvo u Klubu, a snage će usmjeriti i u odgoj malih ribolovaca kroz Malu školu ribolova, jer kako ističe Danijel Matić, mladi su budućnost svakog kluba.

Dugoreški Klub športskih ribolovaca Mrežnica zahvaljujući vrijednom vodstvu i članovima u posljednje vrijeme napravio je vidni iskorak. Povećao se i broj članova, pa se u klubu okuplja oko 270 seniora, pedesetak kadeta i dvadesetak juniora.

- Nedavno smo uredili i stavili u funkciju jezero za lov predatora i jezero za prezentaciju Male škole ribolova, a u radovima nam je pomogla inženjerija Hrvatske vojske. Školu smo održavali tijekom nekoliko mjeseci, a sudjelovali su brojni mališani s područja više lokalnih uprava bez obzira na dobnu granicu – kaže predsjednik Kluba Danijel Matić. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nedavno je KŠR Mrežinica od Karlovačke županije dobio sredstva za opremanje ribo čuvarske službe koja im je neophodna za daljnji rad. 

Na natječaj su prijavili projekt opremanja namjenskim mobilnim plovilom za potrebe ribočuvarske službe, ali i razvoja ribolovnog turizma. Dobili su 15.000 kuna i ovom nabavkom značajno će se podići sposobnosti ribočuvarske službe, ali i omogućiti obavljanje i drugih aktivnosti za koje je neophodna ovakva vrsta plovila. 

- Imamo jako puno voda, obuhvaćamo sve četiri rijeke Kupu, Koranu, Dobru i Mrežnicu stoga imamo i jako veliki teren za obilazak i čuvanje. Ribočuvarska služba ima dvadeset ribočuvara koji su podijeljeni po revirima, odnosno po mjestima gdje žive kako bismo imali što lakši pristup terenu. Zahvaljujem Karlovačkoj županiji na prepoznavanju napora koje ulaže naša udruga u očuvanje prirode, promociju ribolovnog sporta, ali i razvoj ribolovnog turizma – kazao je Matić te ispričao kako ribolovci poštuju pravila, a nešto problema ima s krivolovcima, ali  isto tako i s vidrama, dabrovima, kormoranima.  

Dogodine planiraju još povećati članstvo u Klubu, a snage će usmjeriti i u odgoj malih ribolovaca kroz Malu školu ribolova, jer kako ističe Danijel Matić, mladi su budućnost svakog kluba, pa i njihovog. Dom ribolovaca u Svetom Petru prilično je skučen, a odavno su napravljeni projekti za njegovo proširenje, no sve je zapelo na nedostatku sredstava. 

- Pokušat ćemo dogodine ići na proširenje objekta barem do prve etaže tako da dobijemo normalnu prostoriju za sastanke, jer ove postojeće su za okupljanje više od desetak ljudi doista pretijesne. Procjena je da će nam za to proširenje trebati oko pedesetak tisuća kuna pa se nadam da ćemo ih nekako uspjeti namaći. Javljat ćemo se i nadalje na natječaje i nadam se da ćemo uspjeti, jer želimo osposobiti ovaj prostor i biti primjer svim ostalima – poručio je Danijel Matić predsjednik KŠR Mrežnica. 

Izdvojeno


Reci što misliš!