ŽUPANIJA / DUGA RESA

UZVRATILI "UDARAC"

Iz dugoreškog Autokluba demantiraju optužbe bivšeg kolege, Bišćan: Benković iznosi neistine zbog neostvarenih osobnih ciljeva

Iz dugoreškog Autokluba demantiraju optužbe bivšeg kolege, Bišćan: Benković iznosi neistine zbog neostvarenih osobnih ciljeva

Tvrdnje koje je iznio gosp. Benković subjektivne su, pristrane i obmanjujuće, kaže Mijo Bišćan


Nakon što je bivši tajnik dugoreškog Autokluba Ivan Benković otvorenim pismo oštro istupio u javnosti što je prenio i KAportal (tekst pročitajte ovdje), te iznio niz tvrdnji o poslovanju i upravi ove dugoreške udruge, javio se aktualni predsjednik Mijo Bišćan, te nam uputio demantij Benkovićevih navoda.

Priopćenje prenosimo u cijelosti...

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Obzirom na neosnovanost i neistinitost tvrdnji o poslovanju Autokluba Duga Resa navedenih u otvorenom pismu Ivana Benkovića, bivšeg tajnika Autokluba, kao odgovorna osoba Autokluba, koji već niz desetljeća posluje s mnogobrojnim značajnim projektima te apsolutno zakonitim i pravilnim poslovanjem, umoljavam da na vašoj web stranici objavite i „drugu stranu medalje“ s ciljem rasvjetljenja istine o radu ovog kluba.

U Autoklubu Duga Resa nema nezakonite podjele novca ni za koga osim što se isti koristi za projekte i poslovanje Autokluba a sve sukladno zakonskim propisima i aktima udruge. Tvrdnja o isplati naknade predsjedniku kluba u iznosu od 15.000,00 kuna je netočna.
 
Točno je da članovi Upravnog odbora kluba dobivaju naknadu za rad i prisustvovanje sjednicama Upravnog odbora ( iznos od 200,00 kuna po sjednici ) a koju naknadu je ostvarivao i gosp. Benković za čitavo vrijeme članstva u Upravnom odboru. Navedena naknada simbolične je visine a isplaćuje se sukladno aktima kluba, ljudima odnosno članovima Upravnog odbora kao tijela koje vodi poslovanje kluba. Navedena naknada uobičajena je i zaslužena praksa u svim klubovima koji vode odgovorno i dobro poslovanje dok se članovima Skupštine ne isplaćuju nikakve naknade budući takva opcija nije niti zakonita. 

Svi projekti Autokluba doneseni su i prihvaćeni od strane Upravnog odbora, kapitalne odluke donosila je Skupština te je takve odluke provodio tajnik Autokluba, gosp. Benković koji nije bio volonter kluba već je radio temeljem ugovora o djelu i za svoj rad ostvarivao mjesečnu naknadu te na ime naknada do sada ostvario istu u iznosu od cca 500.000,00 kuna. Sve odluke kluba donesene su po ovlaštenim tijelima, propisanim procedurama i sa potrebnim većinama, i da, u maloj sredini kao što je Duga Resa svi smo mi nečiji prijatelji ili rođaci i da, svi smo u Autoklubu krojili sustav da bi Autoklub bio ono što je danas, prvenstveno zajednički kao prijatelji  Autokluba i Grada jer niti klub niti grad nije i ne može biti jedna osoba, pa bila ona tajnik ili netko treći.

Autoklub posluje uspješno, u  skladu sa zakonom i uredan je porezni obveznik. Tvrdnje koje je iznio gosp. Benković subjektivne su, pristrane i obmanjujuće te su iznesene ne radi dobrobiti Autokluba, već upravo iz neostvarenja osobnih ciljeva i interesa u Autoklubu odnosno neizborom gosp. Benkovića potpredsjednikom Autokluba. 

Predsjednik Autokluba Duga Resa Mijo Bišćan

Izdvojeno


Reci što misliš!