ŽUPANIJA / DUGA RESA

KŠR MREŽNICA

Dugoreški ribolovci rezimirali svoj rad u godini na izmaku: Realizirano nam je dodatni poticaj za rad na dobrobit zajednice

Dugoreški ribolovci rezimirali svoj rad u godini na izmaku: Realizirano nam je dodatni poticaj za rad na dobrobit zajednice

Jezero kod Ribičkog doma u Svetom Petru koje je dvije godine uređivala Inžinjerija Hrvatske vojske stavljen je u punu funkciju upravo za rad sa najmlađim uzrastima

Uprava Kluba športskih ribolovaca „Mrežnica“ osvrnula se na svoj rad u godini na izmaku, te podsjetila na vrijedne stvari koje su se u njoj dogodile za dugoreške ribolovce. 

Prvo se zahvaljuju Karlovačkoj županiji i županici Martini Furdek Hajdin koji su, kako navode, prepoznali i vrednovali napore koje oni, ali i druge udruge na području županije ulažu u cilju razvoja civilnog društva. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Na natječaju smo sudjelovali sa projektom opremanja namjenskim plovilom i pratećom opremom za potrebe rada Ribočuvarske službe i podizanja ponude u cilju razvoja ribolovnog turizma. Po donošenju odluke o financiranju projekta klub je na osnovi izrađenih tehničkih specifikacija opreme koja je bila predmet nabave zatražio ponude od dobavljača opreme iz RH. Istovremeno je osnovano povjerenstvo za odabir najboljih i najpovoljnijih ponuda, a vrlo brzo su i ponude pristigle u klub. Izvršena je analiza pristiglih ponuda i izabrane su one koje su bile u skladu sa zadanim tehničkim specifikacijama i finacijski najpovoljnije. U vrlo kratkom roku projekt je u cjelosti realiziran, a oprema je bila spremna za isporuku, kažu ribolovci.

Oprema koja se sastoji od gumenog čamca s aluminijskom podnicom i opremom, motorom na električni pogon, blokom za napajanje sa akumulatorom i autoprikolicom za plovilo u srijedu 22.12.2021. u cjelosti je pristigla u klub. Ovom opremom značajno će se podići sposobnosti ribočuvarske službe koja će sada biti u mogućnosti pod kontrolu staviti i područja koja zbog nepristupačnosti sa obale nisu dostupna. Plovilo se planira koristiti i u segmentima razvoja ribolovnog turizma.

- U klubu smo iznimno zadovoljni i sretni realizacijom ovog projekta, a to će nam dati i dodatni poticaj za ulaganje daljnjih napora u podizanju razine operativnosti svih djelatnosti kluba kao i sudjelovanja na budućim natječajima sa novim projektima. Velika će se pozornost ponvno staviti na rad s djecom kroz Malu školu ribolova u kojoj je ove godine bilo uključeno preko pedesetero djece sa područja cijele županije. Jezero kod Ribičkog doma u Svetom Petru koje je dvije godine uređivala Inžinjerija Hrvatske vojske stavljen je u punu funkciju upravo za rad sa najmlađim uzrastima te se još jednom zahvaljujemo Hrvatskoj vojsci na donaciji radova, navode u KŠR-u.

Od velikih planova koje je klub zacrtao u narednom periodu je i uređenje ribolovne staze za invalidne osobe na spomenutom jezeru, dogradnja ribičkog doma i daljnje opremanje, razvoj ribolovnog turizma te povećanje broja i podizanje razine uspješnosti natjecateljskih ekipa. 

- Nastojat ćemo sudjelovati na svim raspisanim natječajima na kojima svojim projektima možemo konkurirati za dobivanje sredstava, a u cilju daljenjeg razvoja nastavit ćemo ulagati i vlastita sredstva kluba u skladu sa mogućnostima. Sve svoje aktivnosti u području ekologije, zaštite prirode i ribljeg fonda provodimo u potpunom suglasju sa odobrenim Planom upravljanja koji nam je izradio Institut Ruđer Bošković i na koji su suglasnost i odobrenja dala nadležna ministarstva. Kao što smo već spomenuli realizacija ovog projekta dala nam je dodatni motiv i poticaj za daljnji rad jer svi odreda u klubu su volonteri koji nesebićno odvajaju svoje slobodno vrijeme i usmjeravaju ga u cilju razvoja kluba i obavljanja djelatnosti usmjerenih ka ostvarenju ciljeva zacrtanih statutom kluba.

Na kraju se zahvaljujemo svima koji su nam pomogli u realizaciji ovog projekta te posebno onima koji su u procesu odlučivanja o dodjeli financijske potpore prepoznali i vrednovali ovaj projekt, rekli su vrijedni dugoreški ribolovci te svima čestitali Novu, 2022. godinu sa željom svih zacrtanih ciljeva na dobrobit naše zajednice.

Izdvojeno


Reci što misliš!