ŽUPANIJA / DUGA RESA

INFRASTRUKTURA

Dugoreško Komunalno podiže kredit od 3,5 milijuna kuna kako bi dovršilo projekt izgradnje sustava za odvodnju i pročišćavanje voda u Malićima

Dugoreško Komunalno podiže kredit od 3,5 milijuna kuna kako bi dovršilo projekt izgradnje sustava za odvodnju i pročišćavanje voda u Malićima

Riječ je o kreditu u visini 3,5 milijuna kuna, a koji će se utrošiti za dovršetak radova i podmirenje obveza prema dobavljačima.

Komunalno Duga Resa, kao javni isporučitelj, odlučilo se kreditno zadužiti kako bi dovršilo započeti projekt "Izgradnja sustava za odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda naselja Malići" u općini Barilović. 

Riječ je o sustavu koji obuhvaća oko 350 kućanstava s izračunom na 550 kućanstava koliko se očekuje da će biti potrebe do 2040. godine što se ne odnosi naravno samo na domaće pučanstvo već za potrebe razvoja turističkih potencijala uz rijeku Koranu. Izgradnjom ovog sustava u budućnosti će se značajno smanjiti zagađenja rijeke Korane, ali i povećati kvaliteta življenja tamošnjeg stanovništva. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetimo, ukupna vrijednost ovih radova koji su otpočeli početkom prošle godine, iznosi 6,4 milijuna kuna, a financiraju se bespovratnim sredstvima iz mjere 7. Programa ruralnog razvoja u iznosu od 5,9 milijuna kuna i Općine Barilović koja će za ovu namjenu izdvojiti 506 tisuća kuna.  

Međutim kako bi započete radove i dovršili, te potom povukli sredstva od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, nužno je da se kreditno zaduže.
 
- Riječ je o kreditu u visini 3,5 milijuna kuna, a koji će se utrošiti za dovršetak radova i podmirenje obveza prema dobavljačima. Naime, 50 posto sredstava Agencija je dodijelila na početku radova, a preostali novac dodjeljuje se tek po završetku investicije, kazala je gradska pročelnica financija Mira Fudurić Kurelić.

Komunalno će se zadužiti kod Karlovačke banke, uz promjenjivu kamatu stopu od 2 posto godišnje na neiskorišteni iznos kredita, a krajnji rok povrata je listopad 2024. godine, uz godinu dana odgode otplate. 

Izdvojeno


Reci što misliš!