ŽUPANIJA / DUGA RESA

USPJEŠNA SEZONA

Klizališna sezona u Amfiteatru završava u nedjelju! Na ledu je ove godine uživalo gotovo 40 tisuća ljudi, pa nema sumnje da klizališta neće biti i nagodinu

Klizališna sezona u Amfiteatru završava u nedjelju! Na ledu je ove godine uživalo gotovo 40 tisuća ljudi, pa nema sumnje da klizališta neće biti i nagodinu

U prosjeku je bilo tri do četiri puta više klizača nego prošlih godina, a klizalište je bilo otvoreno 12 sati dnevno.

Dugoreško klizalište u Amfiteatru ove nedjelje završava svoju ovogodišnju sezonu. Otvoreno je 27. studenog, radilo je gotovo sve vrijeme osim za Božić i koji dan zbog južine, te sada nakon gotovo pedesetak dana, možemo sumirati rezultate, a oni su kako nam je potvrdio Ivan Puškarić direktor TZP-a Četiri rijeke odlični.  

- Ove godine, za razliku od prethodne, imali smo dozvoljeno stotinu klizača istovremeno na ledu te nismo imali obvezno upisivanje po terminima. Kad se sve zbroji, vrlo smo zadovoljni, jer odziv je bio fantastičan. U prosjeku smo imali tri do četiri puta više klizača nego prošlih godina. Klizalište je bilo otvoreno 12 sati dnevno, stoga procjenjujemo da smo ove sezone imali između 35 i 40 tisuća klizača među kojima je naravno bilo najviše djece, ali bilo je i odraslih, kaže Ivan Puškarić dodajući kako su termine na ledu za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture koristile obje osnovne i Srednja škola Duga Resa, a dva puta organizirano djecu je na klizalište dovela i OŠ Barilović.   

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iako ove godine u Dugoj Resi nije bilo klasičnog Adventa za odrasle, organiziran je doček za djecu i atraktivni Moto mrazovi. Prema saznanjima TZP-a na klizalište su osim najbliže okolice dolazili i posjetitelji u krugu i od 150 kilometara.  

- Nismo imali upise kao lani, ali prema pozivima znam da su dolazili ljudi iz Rijeke, Ogulina, Zagreba, Karlovca i drugih mjesta, ali i iz susjedne Slovenije koji su stalni gosti. Naravno, nisu svi ti posjetitelji došli isključivo radi klizališta, već su turistički boravili u našem kraju i zbog mogućnosti besplatnog klizanja i zabave na ledu došli i u Amfiteatar. Vrlo je pohvalno da djeca koja su ove godine dolazila znaju jako dobro klizati, a 70-80 posto njih ima i svoju opremu, ispričao je Puškarić te pojasnio kako ove godine nije bilo nikakvih problema, prijava i slično.  

Obzirom da se klizalište pokazalo kao pun pogodak, nema dileme, klizalište u Amfiteatru, bit će na radost svih mališana, ali i onih malo starijih, organizirano i dogodine, potvrdio je za KAportal Ivan Puškarić. 

Izdvojeno


Reci što misliš!