ŽUPANIJA / DUGA RESA

DugaResaTalentFest

Ove godine na velika vrata vraća se DRF Euforija! Prijave za sve buduće pjevačke zvijezde otvorene do kraja veljače

Ove godine na velika vrata vraća se DRF Euforija! Prijave za sve buduće pjevačke zvijezde otvorene do kraja veljače

Ovih dana otvoren je i javni natječaj na koji se mogu prijaviti svi pjevači ili vokalne skupine do maksimalno četiri izvođača bez obzira na dob ili mjesto prebivališta.

Nakon dvije godine prekida zbog korona pandemije, ove godine organizator Udruga za mlade Agora i Grad Duga Resa odlučili su ponovno organizirati nacionalni umjetnički festival DugaResaTalentFest koji će se održati 15. svibnja u dugoreškoj kino dvorani. 

Ovih dana otvoren je i javni natječaj na koji se mogu prijaviti svi pjevači ili vokalne skupine do maksimalno četiri izvođača bez obzira na dob ili mjesto prebivališta. Stoga šerajte i obavijestite sve mlade glazbene talente kako bi se na vrijeme prijavili za nastup na dugoreškoj Euforiji. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Pjesme koje se prijavljuju mogu biti bilo kojeg glazbenog smjera, a na natječaj putem e-maila [email protected]  treba dostaviti osnovne podatke, ime i prezime, dob, mjesto prebivališta, kontakt mobitel, naziv pjesme i originalnog izvođača, mp4 video snimku trajanja do jedne minute gdje se izvodi refren odabrane pjesme ili link na već postojeću video snimku, poručuju organizatori dodajući kako su prijave otvorene još samo 12 dana, točnije do 28. veljače. 

Kao i ranijih godina Organizacijski odbor Duga Resa Festa odabrat će 15 izvođača i 3 rezervna izvođača. Odabrani izvođači nastupit će uživo uz pratnju glazbene matrice, a ako izvođač ima matricu za svoju pjesmu treba je dostaviti. Uz pjevača na sceni može biti i plesna pratnja, ukupno maksimalno do pet osoba. 

Podsjetimo, DugaResaFest prvi puta je organiziran 2014. godine na inicijativu nekoliko mladih entuzijasta. Od početka je jako dobro prihvaćen među mladima, a s vremenom je dostigao i međunarodni karakter. Nekih godina objedinjavao je pjevačke, glazbene i plesne talente mladih kroz tri dana održavanja manifestacije.

Koncepcija se promijenila pa se sad mogu prijaviti svi zainteresirani, a ne samo osnovne škole. Glazbeni direktor sve ove godine je poznati dugoreški glazbenik Goran Topolovac koji je 2013. kao skladatelj bio na Eurosongu u Malmeu i zapravo duh ovog glazbenog natjecanja prenio u Dugu Resu po čemu je završna večer DRF dobila naziv Euforija. Uz njega ove godine predsjednik direkcije Festivala je Roman Grobenski, a koordinatorica aktivnosti Martina Tomić. 
 
Korona je spriječila održavanje festivala lani, a 2020. iako je sve bilo spremno, DRF je morao biti otkazan pa je održano samo online natjecanje i glasanje putem facebooka.  Tada je nagradu DRF STATUS 2020. kao najbolji izvođač u povijesti DRF-a, osvojio MARIN BULIĆ iz Osijeka, za svoju izvedbu pjesme "Nessun dorma", koju je izveo na DRF Euforiji 2017.godine kada je osvojio drugo mjesto.

Izdvojeno


Reci što misliš!