ŽUPANIJA / DUGA RESA

PREMA PLANU

Radovi na projektu aglomeracije u Dugoj Resi za sada dobro napreduju, za dva do tri tjedna kreće rekonstrukcija odvodnje u središtu grada

Radovi na projektu aglomeracije u Dugoj Resi za sada dobro napreduju, za dva do tri tjedna kreće rekonstrukcija odvodnje u središtu grada

Promet u Jozefinskoj neće biti u potpunosti zatvaran zbog autobusa i putničkog prijevoza. Radit ćemo prvo na jednoj strani, a potom ćemo se seliti na drugu stranu.

Radovi na projektu „Poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Karlovac-Duga Resa“ na području Duge Rese za sada dobro napreduju. Intenzivno se radi na području Jelačićeve ulice, a za dva do tri tjedna stići će se i do središta Duge Rese i krenuti u Jozefinsku ulicu.

- Vrijeme je stvarno pogodno za izvođenje radova, a sama dinamika radova odvija se prema planu mada bismo očekivali od izvođača malo pojačanu dinamiku, jer nikad ne znamo na što se može naići, a rokovi nisu baš dugi. Obzirom da se radi na rekonstrukciji javne odvodnje, po istoj trasi se radi novi sustav, što znači da u određenim točkama postojeću kanalizaciju moramo presjeći i prepumpavati u novo okno. Isto se radi s kućnim priključcima i kolektorom. Radimo na dvije lokacije u Tušmeru i u središtu Duge Rese u Jelačićevoj ulici, kazao je direktor Komunalnog Željko Kučinić te pojasnio da je tvrtka kao javni isporučitelj i ovlaštenik izvođaču stalno na raspolaganju pri rješavanju problematike koja nastaje na gradilištu obzirom da se radi o staroj mreži koja često nije ucrtana niti postoje snimke izvedenog stanja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naravno, ako dođe do određenih projektnih izmjena u rješenju, upozorava Kučinić, to povlači i određene procedure koje su usklađene s europskim direktivama, a takva pravila igre znače da realizacija mora pričekati što naravno oduzima vrijeme izvođaču.  

U naredna dva do tri tjedna, ako će vrijeme i dalje ići na ruku, radovi bi trebali stići u Jozefinsku, odnosno do raskrižja u Dugoj Resi, a tu će radovi biti kompliciraniji, jer su kuće s obje strane ulice.

- Promet u Jozefinskoj neće biti u potpunosti zatvaran zbog autobusa i putničkog prijevoza. Radit ćemo prvo na jednoj strani, a potom ćemo se seliti na drugu stranu. Može se dogoditi da će se pritom promet zatvoriti najviše na sat ili dva, ali svim korisnicima preporuka je da koriste novo izgrađenu prometnicu koja ide uz Reciklažno dvorište odnosno dugorešku obilaznicu ako ne moraju ići u Dugu Resu, poručio je Kučinić.  

Podsjetimo, pod ingerencijom dugoreškog Komunalnog je grupa 5 koja obuhvaća radove na Jamadolu, Donjoj Švarči i Belajskim Poljicima i do sada je ovlaštenik naručitelja bio Željko Kučinić. Od početka ovog mjeseca ovlaštenik naručitelja postala je Valentina Pogačić. 

Od 1. ožujka kreću radovi na preostalom dijelu grupe 5, točnije u Belajskim Poljicima na sanitaroj odvodnji i vodoopskrbi te radovi na Donjoj Švarči na sanitarnoj i oborinskoj odvodnji. 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!