ŽUPANIJA / DUGA RESA

NASTAVAK RADOVA

Radovi na nogostupu Belavići u visokoj su fazi dovršenosti, preostalo još postavljanje ograda - završetak se očekuje za najviše mjesec dana

Radovi na nogostupu Belavići u visokoj su fazi dovršenosti, preostalo još postavljanje ograda - završetak se očekuje za najviše mjesec dana

Radovi na izgradnji nogostupa Belavići privremeno su bili obustavljeni iz više razloga.

Radovi na nogostupu Belavići, koje financira Grad Duga Resa vlastitim sredstvima, obustavljeni su prije nekoliko tjedana, a ovih dana obzirom da je vrijeme odlično za građevinske radove ponovno su nastavljeni.

U kojoj je fazi izgradnja nogostupa Belavići i kad se planira dovršetak radova pitali smo gradskog pročelnika Mladena Rakočevića.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Radovi na izgradnji nogostupa Belavići privremeno su bili obustavljeni iz više razloga. Vrijeme je bilo hladno, a niske temperature nisu pogodne za varenje ograda.  Na jednom dijelu dionice u Svetom Petru naišlo se na dio gdje su bile visoke podzemne vode pa nije bilo moguće sabiti i utvrditi taj dio. Sad su radovi na tom dijelu završeni, a ovih dana u planu je i postavljanje asfalta. Potom još ostaje samo postavljanje ograda, što mislim da će ići brzo, jer nakon što zavare nosivi stupovi postavljati će se gotovi paneli, kazao je za KAportal Mladen Rakočević pročelnik za prostorno uređenje te dodao kako je nogostup u visokoj fazi dovršenosti stoga je potpuni završetak radova za očekivati za najviše mjesec dana.   

Prilikom izgradnje ovog nogostupa u Mrežničkim Poljicama je ujedno napravljeno i opločeno malo odmorište na koje će po završetku svih radova biti postavljen sunčani sat iz Rimskog doba.

Podsjetimo, ovaj kameni sat vrijedan svjedok civilizacije stare oko 2 tisuće godina zbog lakomislenosti lokalnog župnika bio je oštećen, ali konzervatori su ga restaurirali i zaštitili te će sada biti vraćen upravo na mjesto gdje se nekad nalazio ispred postaje za odmorište za putnike na Jozefinskoj cesti. 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!