ŽUPANIJA / DUGA RESA

POKLADNI UTORAK

U Dugoj Resi danas defilira fašnička povorka - organiziraju je srednjoškolci, imat će naglasak na ekologiju

U Dugoj Resi danas defilira fašnička povorka - organiziraju je srednjoškolci, imat će naglasak na ekologiju
foto ilustracija - arhiva KAportala

Dodaju da im je želja stavljanje naglaska na važnost smanjenog korištenja plastike odnosno njenog zbrinjavanja i utjecaja na okoliš.

Dugoreški srednjoškolci organiziraju Dugoreški fašnik 2022., tako da će danas u 10.30 kroz grad krenuti maškarana povorka, a u njoj će sudjelovati sve dugoreške škole. 

Fašnička povorka kreće s parkirališta kod crkve sv. Antuna te se Jozefinskom cestom i Parkom dr. Franje Tuđmana kreće do Amfiteatra. U Amfiteatru je predviđena podjela čaja za sve sudionike i izbor naj maski u nekoliko kategorija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ideja je ove godine Maškaradu orijentirati na našu budućnost jer bi htjeli poslati poruku našoj djeci i mladima o odgovornosti smanjenog korištenja plastike u svakodnevnom životu, stoga su naši gimnazijalci zamislili da bi umjesto tradicionalne krpene lutke Fašnika, istog izradili od plastične ambalaže (plastičnih vrećica i boca) a potom „reciklirali“ u za to odgovarajući spremnik naše lokalne tvrtke odgovorne za zbrinjavanje otpada, kažu nam u školi.

Dodaju da im je želja stavljanje naglaska na važnost smanjenog korištenja plastike odnosno njenog zbrinjavanja i utjecaja na okoliš. Ujedno će se i topli napitci koji će se ponuditi sudionicima povorke i posjetiteljima poslužili u papirnatim čašama kako bi dali još jedan naglasak na važnost akcije.

Izdvojeno


Reci što misliš!