ŽUPANIJA / DUGA RESA

HNS Duge Rese - Dan žena je dan slavlja, ali i otpora i borbe za sve obespravljene i ranjive društvene skupine

HNS Duge Rese - Dan žena je dan slavlja, ali i otpora i borbe za sve obespravljene i ranjive društvene skupine

HNS Duge Rese ove godine odlučio je na malo drugačiji način obilježiti Dan žena. Umjesto već uobičajene podjele cvijeća sugrađankama, ovog puta odlučili su organizirati druženje na Vinici. 

- Dan žena je dan slavlja, ali i otpora i borbe za sve one obespravljene i ranjive društvene skupine. Bitka za bolji svijet nema ni rod ni spol, zbog toga pozivamo i muškarce da nam daju podršku u nastojanjima da ovo društvo učinimo ravnopravnijim, pravednijim, tolerantnijim i ugodnijim za život svih nas, poručuje Interesni odbor Ženske inicijative dugoreškog HNS koji je povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena organizirao laganu hodnju na Vinicu i druženje uz prigodnu okrjepu. 
Hodnji su se pridružili sugrađanke i sugrađani i time sudjelovali u obilježavanju ovog važnog dana pružajući i na ovaj način ženama potporu u ostvarivanju njihovih prava, ali i odali počast svim onim ženama iz proteklog vremena zaslužnim za današnji položaj žena u društvu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Jedan od ciljeva Ženske inicijative HNS-a je sudjelovati i pomoći u izjednačavaju šansi žena i muškaraca u obrazovanju, zapošljavanju i obavljanju javnih poslova, te zauzimanju za ravnopravne odnose na tržištu rada. Iako živimo u 21. stoljeću žene su još uvijek manje zastupljene na upravljačkim mjestima i manje su plaćene od muškaraca. Međunarodni dan žena je prilika da naglasimo i osvijestimo ulogu žena u društvu i da ih ohrabrimo u njihovom nastojanju da zauzmu ravnopravni položaj u društvu s muškarcima jer one to mogu, izjavila je predsjednica Odbora ženske inicijative HNS-a Elvira Radočaj te zahvalila Udruzi matice umirovljenika, kao i svim sugrađanima i članicama Ženske inicijative HNS-a koji su im se pridružili u obilježavanju Dana žena.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!