ŽUPANIJA / DUGA RESA

ČESTITKE LAUREATIMA

Proglašenje najboljih u dugoreškom športu za 2021. godinu - najuspješniji klub STK Aquaestil, Xue Han Vukelja i Tvrtko Vrcić najbolji sportaši

Proglašenje najboljih u dugoreškom športu za 2021. godinu - najuspješniji klub STK Aquaestil, Xue Han Vukelja i  Tvrtko Vrcić najbolji sportaši

U konkurenciji sportašica najuspješnija je u prošloj godini bila Xue Han Vukelja , drugo mjesto pripalo je Lani Skolan iz Športske udruge Plavi zmaj, a za treće mjesto nije bilo nominacija.

U organizaciji Športske zajednice i Grada Duge Rese danas je održan trideseti izbor najuspješnijih  sportaša, sportašica i klubova u samostalnoj Hrvatskoj, a ujedno je obilježeno i 50 godina od prvog proglašenja najboljih sportaša sada već davne 1972. godine. Usprkos epidemiološkim problemima koji su obilježili proteklu godinu, dugoreški sportaši nisu zatajili, a izdana je i 24. brošura „Dugoreški sport“ sa svim rezultatima i uspjesima sportaša u prošloj godini. 

Najbolji sportski klub je Stolnoteniski klub Aquaestil Duga Resa, dok je drugo mjesto pripalo Streljačkom klubu Duga Resa, a na trećem je mjestu NK Duga Resa 1929. koji je u prošloj godini osvojio titulu prvaka 1.Županijske nogometne lige. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U konkurenciji sportaša najuspješnijim je proglašen Tvrtko Vrcić iz Streljačkog kluba, drugo mjesto pripalo je  Borni Strgaru iz NK Duga Resa 1929, a treće mjesto zauzeli su Mario Benković NK Mrežnica Zvečaj i Filip Brinski Streljački klub Duga Resa.

U konkurenciji sportašica najuspješnija je u prošloj godini bila  Xue Han Vukelja , drugo mjesto pripalo je Lani Skolan iz Športske udruge Plavi zmaj, a za treće mjesto nije bilo nominacija.  

- Dugoreški sportaši usprkos pandemiji postigli su odlične rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima. Prošle godine Sportska zajednica Duge Rese obilježila je 25 godina rada kroz to vrijeme brinula je za sportaše i udruge kako bi osigurala sredstva za rad i natjecanja. Iz gradskog proračuna u prošloj godini za sport je osigurano ukupno 1,6 milijuna kuna, od čega je za rad udruga u sportu raspodijeljeno za 23 udruge 598 tisuća. Zahvaljujem svima koji aktivno rade u sportu, a posebno sponzorima, mama, tatama bakama i djedovima koji dovode djecu na treninge i strpljivo ih čekaju, jer o djeci i mladima i sportskim djelatnicima ovisi budućnost sporta u našem gradu – kazao je otvarajući svečanost Marko Benić, predsjednik Sportske zajednice Duge Rese. 

Priznanja za iznimne uspjehe Športska zajednica dodijelila je iznimnim sportskim djelatnicima Tomislavu Šimuniću treneru NK Duga Resa 1929 i Tjaši Lekšan trenerici Gimnastičkog kluba Filip Kok Fićo. Priznanja za ostvarene rezultate sportaša invalida pripala su Snježani Podvinski i Petru Mihaliću članovima Streljačkog kluba Duga Resa. Priznanja  su dobili i mladi sportaši osvajači medalja na državnim prvenstvima Leon Šutej, Marla Vidaković, Leeloo Vukelja, Filip Maletić i Marko Neralić.
Mlade nade u dugoreškom sportu su Ivano Livojević, Luka Malović, Lana Šeketa, Mihael Boljar, Patrik Movre, Ante Legek i Karlo Krtić. Posebno priznanje dobio je i NK Duga Resa 1929 za osvajanje prvog mjesta u 1. Županijskoj nogometnoj ligi i plasmanu u 4. Hrvatsku nogometnu ligu – Središte Zagreb. 

- Cijelo vrijeme govorimo da je Duga Resa mali grad velikih ljudi. Vi ste umjetnici u sportu, odabrani od struke i svojih kolega i uzor ste svima nama, a osobito najmlađima. Samo takovi uzori mogu učiniti naš grad boljim i ljepšim. Nitko se neće za 50 godina sjećati gradonačelnika, ali svi se sjećamo i pamtimo Drdu i Tovu. Zato hvala vam što ovaj grad činite boljimm, rekao je gradonačelnik Duge Rese Tomislav Boljar. 

U ime svih nagrađenih zahvalio je Tvrtko Vrcić koji je čestitao na uspješnoj sezoni i izrazio nadu da će sadašnja događanja u svijetu ubrzo smiriti.

Najbolje u dugoreškom sportu izabrao je Izvršni odbor Športske zajednice na temelju prispjelih nominacija od strane klubova i udruga te prijedloga samih članova Izvršnog odbora. 

POGLEDAJTE FOTO GALERIJU...

 

Izdvojeno


Reci što misliš!