ŽUPANIJA / DUGA RESA

akcija

U današnjoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi Crveni križ Duge Rese prikupio 92 doze dragocjene tekućine

U današnjoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi Crveni križ Duge Rese prikupio 92 doze dragocjene tekućine

Javilo se nekoliko novih darivatelja

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Duge Rese danas je održana prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi kojoj su se odazvala ukupno 103 darivatelja, ali je 11 darivatelja odbijeno iz već poznatih razloga poput visokog krvnog tlaka, pa su prikupljene ukupno 92 doze krvi.

-  Zadovoljni smo današnjim odazivom na kojem smo prikupili 92 doze krvi. Zadnjih nekoliko akcija zbog korone, izolacija i sličnog su bile oko 30 posto lošije od prosjeka ranijih godina, ali sudeći po današnjem odazivu pomalo se vraćamo u normalu – kazao je Mario Biršić, ravnatelj dugoreškog Crvenog križa dodajući kako se akciji odazvalo i nekoliko novih mladih darivatelje čemu se uvijek raduju, a svim sudionicima zahvaljuju na odazivu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U akciji je danas sudjelovao i Marijan Špundak koji je danas krv dao 133. puta. Darujući krv niz godina Marijan je zasigurno spasio brojne živote, ali i dao odličan primjer mladim generacijama kako pomoći ljudima koji se zateknu u ovakvoj nevolji kad je prijeko potrebna krv.  

Naredna akcija u Dugoj Resi održat će se u lipnju.

Izdvojeno


Reci što misliš!