ŽUPANIJA / DUGA RESA

DUGA RESA KAO GRADILIŠTE

Ove godine u Dugoj Resi bit će dovršeni stari i započeti novi projekti - od novog rotora do javne rasvjete, nogostupa i dječjih igrališta

Ove godine u Dugoj Resi bit će dovršeni stari i započeti novi projekti - od novog rotora do javne rasvjete, nogostupa i dječjih igrališta

Uskoro se očekuje dovršetak nogostupa Belavići, a ove godine bit će i dovršenje projekta postavljanja dječjih igrališta u svih 17 mjesnih odbora, koji je započela dogradonačelnica Katarina Srakočić.

Kakvi su planovi i što će se ove godine raditi u Dugoj Resi u resoru za prostorno planiranje, komunalno gospodarstvo, zaštitu okoliša i imovinu pitali smo pročelnika Mladena Rakočevića koji napominje kako će ove, a vjerojatno i naredne godine, investicija u Dugoj Resi biti nešto manje od očekivanog, jer će financiranje neprihvatljivih troškova Aglomeracije odnijeti oko 12 milijuna kuna iz gradskog proračuna.

Tu su uključeni radovi na zamjeni stupova javne rasvjete koji su dotrajali, popločivanje nogostupa u središtu Duge Rese te u konačnici asfaltiranje cesta. Uglavnom više će se ulagati u središte Duge Rese, koje bi po završetku ovih velikih radova trebalo stvarno bolje izgledati.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Početkom travnja bit će završen projekt zamijene javne rasvjete energetski učinkovitom led rasvjetom, za što je od HBOR-a dobiven povoljan kredit. Ovim projektom bit će postavljeno 1.860 rasvjetnih tijela, a kredit će biti otplaćen kroz ostvarenu uštedu. Obzirom da su neki građani u odvojcima ulica naknadno dali zahtjeve, koji nisu bili u projektu, svjetiljki imamo još i to postaviti ćemo ih nakon što se završi i pregleda ovaj projekt, jer moramo se držati planova, kaže gradski pročelnik Mladen Rakočević. 

Uskoro se očekuje dovršetak nogostupa Belavići, a ove godine bit će i dovršenje projekta postavljanja dječjih igrališta u svih 17 mjesnih odbora, koji je započela dogradonačelnica Katarina Srakočić. Ostalo je za završiti igrališta u Svetom Petru i Lišnici, a ona nisu postavljena, jer nije bilo odgovarajućih lokacija. 

- Sad je dogovoreno da će igralište u Svetom Petru biti postavljeno kod crkve, a za Lišnicu još se traži lokacija. Pokraj Mjesnog odbora mještani ne bi željeli postaviti igralište, jer onuda ide brza prometnica. Javnih gradskih površina u Lišnici nemamo, a jedna osoba koju smo pitali, odmah je zatraženo zemljište izorao. Na drugom mjestu ima puno kamena ili je neravan teren. Za jedno dječje igralište treba okvirno oko 100 četvornih metara prostora, a Grad je spreman zakupiti potrebno zemljište, pojasnio je Rakočević te dodao kako je Grad odlučio dječje sprave za igru naručiti, pa će se valjda uskoro naći neko rješenje za njihovo postavljanje.  

- Naručili smo elaborat od Instituta za šumarstvo iz Jaske, ali su tamo svi dobili koronu pa su kasnili. Oni su sve pregledali i točno će odrediti koje drvo u Praku dr. Franje Tuđmana je zdravo, a koje će eventualno trebati rušiti, jer je bolesno i trulo, ispričao je Rakočević te pojasnio kako je naručen i projekt za Društveno kulturni centar, a nedavno su obavljeni i prvi geomehanički istražni radovi. 

Kad projekt bude gotov, DKC vrijedan oko 30 milijuna kuna će ići u realizaciju putem ITU mehanizma. U međuvremenu će iz Parka dr. Franje Tuđmana biti iseljeni i uklonjeni postojeći objekti u kojima je bila AB montaža, a sada taj prostor privremeno koristi Čistoća za skladište. 

Izrađuje se i glavni projekt kojim će se kod Sportskog doma napraviti rotor, a da bi se to realiziralo, valja otkupiti potrebno zemljište kod sportskog igrališta, što je u tijeku te potom ishoditi građevinsku dozvolu. 

Izdvojeno


Reci što misliš!