ŽUPANIJA / DUGA RESA

VRATILE SE RODE

Petu godinu zaredom iz daleke Afrike rode se vratile u Belaviće, u gnijezdo na stup javne rasvjete

Petu godinu zaredom iz daleke Afrike rode se vratile u Belaviće, u gnijezdo na stup javne rasvjete

Gradski pročelnik Mladen Rakočević, ovom zgodom podsjetio je kako se baš radi ovih roda, prošle godine čekalo da odlete, kako bi se stup javne rasvjete izmaknuo iz trupa nogostupa i mogli nastaviti radovi.

Bijele rode, koje su inače strogo zaštićena vrsta, u Belavićima su postale prava atrakcija kako za mještane tako i za turiste i prolaznike koji se često zaustavljaju i fotografiraju ih. 

Ove godine ponovno su se vratile, petu godinu za redom, a kako nam pričaju mještani prvo je stigla ženka nekih desetak dana prije mužjaka koji je doletjelo 5. travnja. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Rode su se vratile u svoje gnijezdo koje su svile na električnom stupu javne rasvjete te ga sad obnavljaju i dopunjuju, kako to i inače čine svake godine. 

Gradski pročelnik Mladen Rakočević, ovom zgodom podsjetio je kako se baš radi ovih roda, prošle godine čekalo da odlete, kako bi se stup javne rasvjete izmaknuo iz trupa nogostupa i mogli nastaviti radovi. Nagrada za strpljenje, sada je njihov povratak, a vjerujemo uskoro i novo potomstvo. 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!