ŽUPANIJA / DUGA RESA

UOČI CVJETNICE

Stotinjak mladih iz Duge Rese sudjelovalo na križnom putu na Vinicu - na mnoge ovaj događaj ostavio jak dojam

Stotinjak mladih iz Duge Rese sudjelovalo na križnom putu na Vinicu - na mnoge ovaj događaj ostavio jak dojam

- Hodajući po mraku i imajući oko sebe noć i tišinu prirode, okupljenim vjernicima ništa nije moglo odvratiti pozornost te su mogli u skrušenosti i tišini obnoviti savez s Bogom, skupila je dojmove sudionica

U petak uoči Cvjetnice u dugoreškoj Župi bl. Alojzija Stepinca održan je križni put na Vinicu.

Sudionica Ana Polović nam javlja da je okupljanje započelo u 20 sati kod učeničkog doma. Nakon uvodne molitve župnika vlč. Željka Nestića okupljeni vjernici, njih 100-tinjak, krenuli su na noćni križni put na Vinicu, prvi takav organiziran u dugoreškoj župi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Na svakoj postaji križnog puta nakratko bi se zaustavilo i pomolilo. Kako je križni put tekao dalje, tako se zalazilo dublje u mračnu šumu, no okupljeni su vjernici obasjali put svjetiljkama i lampionima, ali i skrušenom molitvom i zajedništvom. Mrak i šumski put nisu pokolebali župljane, već su se ustrajno i u žaru molitve uspinjali do posljednje postaje, piše Ana Polović.

Kako dodaje, nakon dvosatnog uspinjanja na 321 metar visoko dugoreško brdo vjernici su došli do planinarskog doma, gdje se nalazi križ, te se ondje župnik zahvalio okupljenima na odazivu te im je udijelio završni blagoslov.

- Hodajući po mraku i imajući oko sebe noć i tišinu prirode, okupljenim vjernicima ništa nije moglo odvratiti pozornost te su mogli u skrušenosti i tišini obnoviti savez s Bogom jer upravo je korizmeno vrijeme vrijeme kada obnavljamo savez s Bogom, a to znači ponovno povjerovati i uzdati se u Božju ljubav i vjernost, sakupili su dojmove učesnici. 

Izdvojeno


Reci što misliš!